Ελλάδα

Βίντεο-σοκ: Η συντριβή του ελικοπτέρου μεταδιδόταν live στο Facebook

Βίντεο-σοκ: Η συντριβή του ελικοπτέρου μεταδιδόταν live στο Facebook
Τραγωδία στον Σχινιά με δύο νεκρούς. Σώος ο τρίτος επιβάτης. Είναι φοιτητής, ο οποίος είχε ζητήσει από τον χειριστή να τον κάνει μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Νεκροί ο χειριστής και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου, ο οποίος κατέγραψε την πτώση με το κινητό του.

Η συντριβή του μοιραίου ελικοπτέρου σε περιοχή του υγροβιότοπου στον Σχινιά μεταδόθηκε live στο Facebook, καθώς ο υπάλληλος της εταιρείας ασφαλείας που επέβαινε στο ελικόπτερο την κατέγραφε με το κινητό του.

Η ζωντανή μετάδοση ξεκίνησε στις 09.23 το πρωί και διαρκεί περίπου ενάμιση λεπτό. Το βίντεο υπάρχει ακόμη στο προφίλ του άτυχου άνδρα στο Facebook.

Στο σοκαριστικό βίντεο, αρχικά όλα βαίνουν καλώς. Φαίνεται ότι το ελικόπτερο είναι σε σχετικά μεγάλο ύψος, όμως στη συνέχεια όσο συνεχίζεται η πτήση ο χειριστής του ελικοπτέρου φαίνεται να μειώνει το ύψος στο οποίο πετάει.

Ξαφνικά η εικόνα διακόπτεται βίαια, προφανώς είναι η στιγμή της συντριβής.

Αυτοί είναι οι δύο επιβαίνοντες του ελικοπτέρου που έχασαν τη ζωή τους

Ο πιλότος

Ο φύλακας

Το χρονικό της συντριβής

Τραγωδία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή του υγροβιότοπου στο Σχινιά Αττικής, όταν λίγο μετά τις 09.30 κατέπεσε ψεκαστικό ελικόπτερο με τρεις επιβαίνοντες, εκ των οποίων οι δύο ανασύρθηκαν νεκροί.

Το ελικόπτερο έπεσε σε βαλτώδη περιοχή και ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες κατάφερε να απεγκλωβιστεί με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, ενώ οι άλλοι δύο ανασύρθηκαν από τις ομάδες διάσωσης χωρίς τις αισθήσεις τους και λίγο μετά διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου κι ενός φύλακα στην περιοχή του Σχινιά. Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών ανασύρθηκαν από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

Ο τρίτος επιβάτης είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του και ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου πριν φτάσει η Πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε επίσης στο ΚΑΤ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δύο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε σε σύρματα και κατέπεσε.

Οι πρώτες εικόνες της συντριβής

Η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Αττικής

Ανακοίνωση εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής για την πτώση του ψεκαστικού ελικοπτέρου στον Σχοινιά.

Όπως αναφέρεται σε αυτή: Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για το τραγικό συμβάν της πτώσης του ψεκαστικού ελικοπτέρου, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του πιλότου και ενός από τους δύο συνεπιβαίνοντες.

Το μοιραίο ψεκαστικό ελικόπτερο είχε ολοκληρώσει αεροψεκασμό στο πλαίσιο δράσεων κουνουποκτονίας στον υδροβιότοπο του Σχοινιά. Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, το ελικόπτερο κατέπεσε σε βαλτώδες τμήμα του υδροβιότοπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments