Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Ιουνίου 2017, 05:45 23 Ιουνίου 2017, 5:45

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα των συμβασιούχων – παρατασιούχων των δήμων, γεγονός που αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση με τη συσσώρευση σκουπιδιών στους δρόμους των μεγάλων πόλεων.

Αποφασίστηκε, ειδικότερα, η συνέχιση των καταλήψεων των αμαξοστασίων των δήμων και των ΧΥΤΑ όλης τη χώρας, τουλάχιστον έως και την επόμενη Πέμπτη, η αποχή από τα καθήκοντα των εργαζομένων το προσεχές Σαββατοκύριακο, στάση εργασίας τη Δευτέρα από τις 11 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, καθώς και 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 29 του μηνός με την πραγματοποίηση μεγάλων συλλαλητηρίων στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις.

Η στάση της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα επανακαθοριστεί την επόμενη Πέμπτη μετά το συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την ίδια μέρα.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και στο νομό Θεσσαλονίκης

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις και οι συμβασιούχοι – παρατασιούχοι εργαζόμενοι του νομού Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στην απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έκρινε αντισυνταγματική των παράταση των συμβάσεων τους.

Για σήμερα, έχουν προγραμματίσει καταλήψεις σε όλους τους χώρους εργασίας, αμαξοστάσια, ΣΜΑ, εποπτείες των δήμων του νομού Θεσσαλονίκης και αποχή το Σαββατοκύριακο από τα καθήκοντα καθαριότητας. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων των εργαζομένων δεν πραγματοποιείται η αποκομιδή των απορριμμάτων, με αποτέλεσμα να παρουσιάζονται τις τελευταίες ώρες σοβαρά προβλήματα σε ολόκληρη την πόλη.

Οι κάδοι σε αρκετές περιοχές έχουν αρχίσει να γεμίζουν, ενώ προβληματισμός επικρατεί στους δημάρχους δεδομένου ότι οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για τις επόμενες ημέρες άνοδο της θερμοκρασίας και υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Σημειώνεται, πως καθημερινά, μόνο στο δήμο Θεσσαλονίκης, συσσωρεύονται πάνω από 400 τόνοι σκουπιδιών. Ηδη, μέσα στα πρώτα δύο 24ωρα, τα απορρίμματα στον κεντρικό δήμο αγγίζουν τους 850 τόνους, με το πρόβλημα της καθαριότητας να είναι πιο έντονο στο κέντρο της πόλης.

Ετικέτες: