‘Εφτιαξαν ρομπότ που σιδερώνει ρούχα (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Ιουνίου 2017, 05:25 23 Ιουνίου 2017, 5:25

Ένα ρομπότ που θα κάνει τις δουλειές του νοικοκυριού και συγκεκριμένα το σιδέρωμα των ρούχων με μεγάλη προσοχή και χωρίς να αφήνει ούτε μια… ζάρα, παρουσίασαν ερευνητές του Εργαστηρίου Ρομποτικής του Πανεπιστημίου της Μαδρίτης Κάρλος 3.

Το ρομπότ έχει ύψος 1,8 μέτρων, ονομάζεται ΤΕΟ, ζυγίζει περίπου 80 κιλά και διαθέτει μια κάμερα στο κεφάλι του, που «σαρώνει» το ρούχο πάνω στη σιδερώστρα, δημιουργώντας μια υψηλής ανάλυση τρισδιάστατη αναπαράστασή του.

Στη συνέχεια, με τον κατάλληλο αλγόριθμο ανιχνεύει τυχόν ζάρες ή άλλες ανωμαλίες στο ρούχο, ώστε να τις σιδερώσει αργά με το σίδερο.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον Χουάν Βικτόρες, σύμφωνα με το «New Scientist», είχαν πρωτοπαρουσιάσει το ΤΕΟ το 2012. Τότε ανέβαινε σκάλες και άνοιγε πόρτες, τώρα εμπλούτισε το «ρεπερτόριό» του με το σιδέρωμα.

Τα επόμενα καθήκοντα του ρομπότ θα είναι να μάθει να βοηθά στην κουζίνα με το μαγείρεμα και άλλες δουλειές. Τελικός στόχος των ερευνητών είναι το ΤΕΟ να μαθαίνει να κάνει οτιδήποτε απαιτεί ένα νοικοκυριό, απλώς βλέποντας τους ανθρώπους πώς το κάνουν.