Επιβεβαίωση από τη βρετανική αστυνομία: Από ελαττωματικό ψυγείο η πυρκαγιά στον Πύργο Γκρένφελ | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Ιουνίου 2017, 10:37 23 Ιουνίου 2017, 10:37

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι η φονική πυρκαγιά στον πύργο Grenfell του δυτικού Λονδίνου ξέσπασε από ένα ελαττωματικό ψυγείο, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν γίνει γνωστές από την αρχή.

Η επιθεωρητής της αστυνομίας Φιόνα ΜαΚόρμακ είπε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ψυγειοκαταψύκτη δεν πρόκειται να ανακληθεί και η κατασκευάστρια εταιρεία πραγματοποιεί περαιτέρω ελέγχους.

Να σημειωθεί ότι 79 άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους στην πύρινη κόλαση που κατέστρεψε 150 διαμερίσματα στο κτίριο στο Κένσιγκτον. Μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει άλλοι αγνοούμενοι, αλλά δεν υπάρχει ακόμη «ολοκληρωμένη εικόνα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η φωτιά δεν προκλήθηκε εσκεμμένα. Τόνισε όμως ότι το μονωτικό υλικό των πάνελ που χρησιμοποιήθηκαν για την εξωτερική επένδυση του πύργου δεν είχε περάσει τα τεστ, αφού το υλικό αυτό δεν είναι πυράντοχο με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί τάχιστα η πυρκαγιά. Ως εκ τούτου εξετάζεται το ενδεχόμενο να ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας στους υπεύθυνους μεταξύ των άλλων αδικημάτων και κακουργημάτων που έχουν διαπραχθεί.

Ετικέτες: