Πολιτική

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα για την Αγία Σοφία

Αυστηρό μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα για την Αγία Σοφία
"Δεν είναι δυνατόν να μην σέβεσαι μνημεία, όπως η Αγία Σοφία, και να θεωρείς ότι η ευρωπαϊκή σου προοπτική είναι ανοιχτή"

Αυστηρό μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ράντεφ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, δεν είναι δυνατόν να μην σέβεσαι μνημεία, όπως η Αγία Σοφία, και να θεωρείς ότι η ευρωπαϊκή σου προοπτική είναι ανοιχτή.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, μέσω της επίσημης σελίδας του, σχολίασε την αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ, που εγκάλεσε την τουρκική πλευρά για την ανάγνωση κορανίου εντός της Αγίας Σοφίας.

Το ΥΠΕΞ της Τουρκίας αναφέρει πως καταδικάζει τα όσα είπε η ελληνική πλευρά και τονίζει πως «η ιστορία της Ελλάδας στον τομέα της θρησκευτικής ελευθερίας, η οποία συγκαταλέγεται στα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, είναι γνωστή».

Παράλληλα αναφέρει πως οι ελληνικές Αρχές πιέζουν την «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα» και καταθέτουν νόμους εναντίον του Μουφτή.

Η ανακοίνωση καταλήγει πως η Ελλάδα δεν διαθέτει τζαμί και την καλεί να είναι μια σύγχρονη και δημοκρατική χώρα και να σεβαστεί όλες τις θρησκείες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments