Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση: Cliff diving στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Ιουνίου 2017, 08:48 23 Ιουνίου 2017, 8:48

Το πρώτο, αγωνιστικού χαρακτήρα cliff diving, θα φιλοξενήσει η πόλη του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουλίου, εισάγοντας την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη του αθλήματος, όπως αναφέρθηκε κατά την συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο της πόλης, όπου ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της διοργάνωσης που θα διεξαχθεί στη λίμνη Βουλισμένη.

Την Παρασκευή, 30 Ιουνίου, θα γίνουν τα δοκιμαστικά και η επίσημη προπόνηση, ενώ το αγωνιστικό μέρος θα γίνει το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Ιουλίου από βατήρα ύψους 20 μέτρων, πάνω από βράχια της λίμνης του Αγίου Νικολάου.

Το Σάββατο, 1 Ιουλίου, θα γίνουν οι προκριματικοί αγώνες για τους 14 άνδρες αθλητές και τις 6 αθλήτριες που θα μετέχουν στη διοργάνωση και την Κυριακή θα γίνουν οι τελικοί και θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες.

Κατά τη συνέντευξη, ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Αντώνης Ζερβός, τόνισε ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου, έχοντας τα τελευταία χρόνια μια σαφή πολιτική να διοργανώνει μεγάλα αθλητικά γεγονότα, πάντα με την βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης, ετοιμάζεται να διοργανώσει το 1ο αγωνιστικό cliff diving στην Ελλάδα, με την συνδιοργάνωση και την στήριξη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας του αθλήματος (World High Diving Federation). «Είμαστε έτοιμοι για να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας και την διοργάνωση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζερβός. 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ανακοίνωσε την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, επισημαίνοντας «πως είναι σημαντική η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου. «Η περιοχή με τα βράχια της λίμνης του Αγίου Νικολάου είναι ιδανική για το cliff diving και στην Περιφέρεια Κρήτης θεωρούμε ότι ο αθλητικός τουρισμός είναι μια πολύ σημαντική μορφή εναλλακτικού τουρισμού που μπορεί και πρέπει να αναπτυχθεί στην Κρήτη κι έχουμε ειδικές δράσεις σε όλο το νησί».

Εξάλλου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χάρης Αλεξάκης, υπογράμμισε πως «η φετινή διοργάνωση, πέρα από μεγάλο σόου, θα έχει αγωνιστικό χαρακτήρα και συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας. Ο κόσμος μπορεί να παρακολουθήσει τόσο το προπονητικό όσο και το αγωνιστικό κομμάτι των αγώνων».

Την πρωτοβουλία και την οργανωτική ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ), σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Μένουν λίγες μέρες ακόμα για το γεγονός του καλοκαιριού στην Κρήτη. Πέρυσι ήταν εξαιρετικά καλή διοργάνωση και 20.000 θεατές απόλαυσαν το σόου. Φέτος, πιστεύω πως έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ανταγωνισμό ο αγώνας» δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Λευτέρης Ραφαϊλάκης.

Τέλος, κατά τη συνέντευξη τονίσθηκε, πως η φετινή διοργάνωση γίνεται πράξη με την χρηματοδότηση και στήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου και της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και χάρη στην έμπρακτη υλική στήριξη των χορηγών της και στην εθελοντική προσφορά, όπως ο Ερυθρός Σταύρος, οι Εθελοντές Σαμαρείτες και η Ομάδα Διάσωσης Κρήτης.

Ετικέτες: