Πολιτισμός

“Νύμφες, ξωτικά, νεράιδες και ποιμένες” από τους Ex Silentio στην Πειραιώς 260

“Νύμφες, ξωτικά, νεράιδες και ποιμένες” από τους Ex Silentio στην Πειραιώς 260
Μυθικά πλάσματα ζωντανεύουν μέσα από τραγούδια, μουσικές και αφηγήσεις του παρελθόντος, στις 25 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio, υπό τη διεύθυνση του φλαουτίστα Δημήτρη Κούντουρα, συναντά τη μέτζο σοπράνο Θεοδώρα Μπάκα και, με τις αφηγήσεις της ραδιοφωνικής παραγωγού Τζουλιέττας Καρόρη, δημιουργεί μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα, στην οποία ζωντανεύουν «Νύμφες, ξωτικά, νεράιδες και ποιμένες» από τραγούδια, μουσικές και αφηγήσεις του παρελθόντος, στην Πειραιώς 260, στις 25 Ιουνίου στις 9 το βράδυ, με ραδιοφωνική απευθείας μετάδοση από το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

Φέτος, το Τρίτο Πρόγραμμα, φεύγει από το στούντιο, «αποκτά εικόνα» και βγαίνει στη σκηνή του Φεστιβάλ Αθηνών. Για να συναντηθεί με τη μουσική και τους μουσικούς, αλλά και με όσους φτιάχνουν τις δικές τους εικόνες, όταν παρακολουθούν ραδιοφωνικές εκπομπές.

Σε αυτήν τη μουσική παράσταση που είναι αφιερωμένη στα μυθικά πλάσματα του μπαρόκ, νύμφες, ξωτικά, νεράιδες και ποιμένες ξεπηδούν μέσα από τα έργα του Claudio Monteverdi, του Henry Purcell, της Barbara Strozzi του G. Fr. Handel και άλλων συνθετών της εποχής μπαρόκ και αποκτούν ζωή και πρόσωπο, μέσα από τον διάλογο μιας ραδιοφωνικής παραγωγού με πέντε μουσικούς.

Το σύνολο Ex Silentio δημιουργήθηκε το 2001 και ειδικεύεται στην παλαιά μουσική και την ιστορική ερμηνεία. Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Michael Chance κ.ά. και έχει εμφανιστεί σε Φεστιβάλ μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, καθώς και σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και Φεστιβάλ του εξωτερικού. Έχει ηχογραφήσει για τις γερμανικές εταιρείες Talanton και Carpe Diem. Ο δίσκος «Μνήμη» απέσπασε το βραβείο Supersonic του περιοδικού Pizzicato και προτάθηκε για τα βραβεία της International Classical Music Awards.

Συντελεστές

Ιδέα – κείμενα – αφήγηση: Τζουλιέττα Καρόρη. Ex Silentio: Θεοδώρα Μπάκα (μέτζο σοπράνο), Δημήτρης Κούντουρας (φλάουτο με ράμφος, μπαρόκ φλάουτο και μουσική διεύθυνση), Ηλέκτρα Μηλιάδου (μπαρόκ τσέλο), Πάνος Ηλιόπουλος (τσέμπαλο). Συμμετέχει η σοπράνο Ειρήνη Μπιλίνη – Μωραΐτη.

Πληροφορίες

Πειραιώς 260 (Χώρος Β): Πειραιώς 260 – Ταύρος, τηλ.: 210 9282900. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: 13 ευρώ, φοιτητικό: 8 ευρώ, άνεργοι – ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 – εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 16:00, Σάββατο: 10:00 – 15:00), καταστήματα Reload και βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: greekfestival.gr, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 – 21:00). Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα οποία εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments