Ελλάδα

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Οι απαγωγείς επικοινώνησαν – Χωρίς απόδειξη ζωής του επιχειρηματία

Υπόθεση Λεμπιδάκη: Οι απαγωγείς επικοινώνησαν – Χωρίς απόδειξη ζωής του επιχειρηματία
"Είμαστε εδώ" έγραψε το SMS προς την οικογένεια του επιχειρηματία, δίχως να υπάρχει κάποιο στίγμα ζωής του. Τι αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Νέα επικοινωνία με τους συγγενείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη είχαν οι απαγωγείς μια εβδομάδα μετά την επιστολή της οικογένειας του επιχειρηματία στην οποία ανακοίνωνε την διακοπή των διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» οι απαγωγείς στο μήνυμά τους αρκέστηκαν μόνο στο λιτό «είμαστε εδώ» χωρίς ωστόσο να αναφέρουν κάτι περαιτέρω που να αφορά τον επιχειρηματία.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. αξιολογούν την κίνηση αυτή ως σημαντικό βήμα για την επανεκκίνηση της διαπραγμάτευσης με τελικό στόχο την απελευθέρωση του απαχθέντα.

Να σημειωθεί παράλληλα πως αυτός ήταν και ο στόχος της επιστολής που εστάλη στις 16η Ιουνίου με τη συναίνεση στελεχών της Αστυνομίαςγια τη διακοπή των διαπραγματεύσεων αφού είχαν περάσει 53 ολόκληρες ημέρες χωρίς να υπάρχουν νέα για τον Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Είχε προηγηθεί μόνο ένα βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων στο οποίο ο Μιχάλης Λεμπιδάκης εκτός από το να διαβεβαιώσει τους συγγενείς του για την κατάσταση της υγείας του, έκανε αναφορές και στον Εμμανουέλ Μακρόν προκειμένου οι απαγωγείς έτσι να δείξουν ότι οι εικόνες ήταν πρόσφατες.

Μετά την αποστολή του βίντεο οι απαγωγείς επικοινώνησαν με την οικογένεια Λεμπιδάκη 20 ημέρες αργότερα και ζήτησαν 70 εκατ. ευρώ. Όταν η οικογένεια του επιχειρηματία απάντησε, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 ότι αδυνατεί να συγκεντρώσει το ποσό τότε εστάλη το τελευταίο sms στο οποίο οι απαγωγείς έγραφαν: «Εάν δεν βρείτε τα λεφτά, χάνετε εσείς, χάσαμε κι εμείς». 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments