Αθλητισμός

“Πασκουάλ και Γιαννακόπουλος έχουν καταλήξει στον αντί-Τζέιμς”

“Πασκουάλ και Γιαννακόπουλος έχουν καταλήξει στον αντί-Τζέιμς”
Τι λέει ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού για την επόμενη μέρα στα μεταγραφικά.

Μάικ Τζέιμς μπορεί να βρει ο Παναθηναϊκός, αν αποχωρήσει για το ΝΒΑ ο Αμερικανός άσος, αλλά δεν είναι το ίδιο εύκολο για τους “πράσινους” να βρουν κάποιον για τη θέση του Κρις Σίγκλεντον (αν τελικά αποχωρήσει κι αυτός), σύμφωνα με όσα σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Μαρίνος Πρίντεζης.

Μαρίνο, σήμερα υπάρχει ρεπορτάζ από τον πάντα έγκυρο Ντέβιντ Πικ, που θέλει τον Μάικ Τζέιμς να βρίσκεται σε διαδικασία συνεργασίας με τους Φοίνιξ Σανς;

“Ένας από τους βασικούς στόχους τού Παναθηναϊκού όταν τελείωσε το πρωτάθλημα, ήταν να διατηρήσει στο ρόστερ του τον Μάικ Τζέιμς. Είναι παίκτης – ρυθμιστής για την ομάδα, για αυτό που θέλει να στήσει ο Πασκουάλ. Οι σχέσεις του με την ομάδα πέρασαν από χίλια κύματα, ο Παναθηναϊκός ήθελε να τον κρατήσει, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ο Τσάβι Πασκουάλ δηλαδή. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος είπε στον Παναθηναϊκό ότι θέλει να ψάξει για ομάδα στο ΝΒΑ πρώτα και το έχει κάνει ήδη με τους Σανς, αν και δεν είναι η μοναδική ομάδα. Θεωρώ ότι θα ξοδέψει πολύ χρόνο και θα ρισκάρει για να βρει ομάδα στο ΝΒΑ, κι αν το κάνει το συμβόλαιό του θα είναι πολύ χαμηλότερο σε σχέση με αυτό που του προσφέρει ο Παναθηναϊκός ή θα μπορούσε να του προσφέρει η Μακάμπι ή η Αρμάνι, για παράδειγμα”.

Από την πλευρά τού Παναθηναϊκού πώς έχουν προσεγγίσει το θέμα του Τζέιμς;

“Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει πρόταση στον Τζέιμς με αυξημένες αποδοχές. Από εκεί και πέρα του έχει ρίξει το μπάλακι, αλλά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο, γιατί ο ίδιος έχει μεγάλη επιθυμία να βρει συμβόλαιο στο ΝΒΑ με οποιοδήποτε κόστος. Ο Παναθηναϊκός εξετάζει, ήδη, εναλλατικές λύσεις, καθώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει αποφασίσει να κάνει την υπέρβαση. Μπορεί να είναι από το ΝΒΑ ο παίκτης που θα φέρει σε αυτή τη θέση (αν δεν συνεχίσει ο Τζέιμς) ή να έχει μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία. Δεν θα περιμένει τον Τζέιμς για πολύ ακόμα”.

“Πασκουάλ και Γιαννακόπουλος θέλουν τον Λάνγκφορντ”

Τα ονόματα που έχουν κυριαρχήσει στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού, ως λύσεις για τη θέση του Τζέιμς, είναι εκείνα των Άνταμς και Λάνγκφορντ.

“Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει κρούση στον Άνταμς. Πέρσι έπαιξε στην Κίνα και τώρα είναι ελεύθερος. Ο Παναθηναϊκός έχει μιλήσει μαζί του, όπως και με τον Λάνγκφορντ. Η περίπτωση του Άνταμς είναι περισσότερη προσιτή. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να συμφωνήσει μαζί του, αν θέλει να προχωρήσει με αυτόν. Ο Πασκουάλ και ο Γιαννακόπουλος θέλουν τον Λάνγκφορντ. Παίκτης που είναι τοπ σκόρερ στην Ευρωλίγκα. μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος στον Παναθηναϊκό, αλλά θα έχει διαφορετικό ρόλο σε σχέση με αυτόν που είχε στο Καζάν. Βέβαια, δεν υπάρχει buy-out στο συμβόλαιό του και η ομάδα του μπορεί να ζητήσει όσα χρήματα θέλει. Αλλά πιέζει για να φύγει και θεωρώ ότι στο τέλος θα το καταφέρει. Θέλει να παίξει στη Ευρωλίγκα και τον Παναθηναϊκό, είναι κάτι που θα το δούμε στην πορεία”.

Στο ρεπορτάζ τού Παναθηναϊκού σήμερα υπάρχει και το όνομα του Χάντερ, που έχει περάσει από τον Ολυμπιακό.

“Θα παίξει σημαντικό ρόλο το τι θα γίνει με τον Σίγκλεντον. Ο Χάντερ είναι από τους περισσότερο βελτιωμένους ψηλούς τα τελευταία χρόνια. Όταν ήρθε στον Ολυμπιακό είχε περγαμηνές, βελτιώθηκε. Πήγε στη Ρεάλ, αισθάνθηκε αρκετά καλά εκεί. Αλλά θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός περιμένει πρώτα να δει τι θα γίνει με τον Σίγκλεντον”.

“Προς παραμονή ο Σίνγκλετον”

Τι μπορούμε να πούμε για το θέμα του Σίγκλεντον;

“Ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι δεν θέλει να τον πουλήσει, καθώς πολύ δύσκολα μπορεί να βρεθεί αντικαταστάτης του. Μπορεί να βρει Μάικ Τζέιμς, αλλά Κρις Σίγκλεντον δύσκολα μπορεί να βρει. Ο Παναθηναϊκός απέρριψε την πρόταση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που μπορεί να ήταν 500 χιλ. ευρώ, αλλά για τα τωρινά δεδομένα είναι φοβερό το ποσό. Ο Σίγκλεντον έχει πει ότι ψάχνει ομάδα στο ΝΒΑ, ήδη έχει κάνει κάποιες συζητήσεις. Ο Παναθηναϊκός θα τον περιμένει, θέλει να τον κρατήσει και πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση. Με δεδομένο ότι του έκανε πρόταση για συμβόλαιο με 1,5εκ. ευρώ ετησίως, σημαίνει ότι τον εμπιστεύεται τυφλά. Θεωρώ ότι είναι περισσότερο προσιτή η παραμονή τού Σίγκλεντον παρά εκείνη του Τζέιμς, καθώς και ο ίδιος έχει δηλώσει ότι αν δεν βρει ομάδα στο ΝΒΑ θέλει να παίξει ξανά με τον Παναθηναϊκό στην Ευρώπη. Δεν σκοπεύει να κοιτάξει άλλη ομάδα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα αναφέρει το ρεπορτάζ. Ο Παναθηναϊκός θα κάνει λίγες ακόμα ημέρες υπομονή. Σίγκλεντον και Τζέιμς είναι ρυθμιστές του Παναθηναϊκού, αλλά νομίζω ότι στο τέλος ο Σίγκλεντον συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες για να μείνει”.

Σήμερα υπάρχει και το όνομα του Τιάγκο Σπλίτερ, επίσης, στο ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Θα μπορούσε, αν έρθει, να φτιάξει καλό δίδυμο με Μπουρούση;

“Είναι παίκτης που το όνομά του βρίσκεται στη λίστα του Παναθηναϊκού. Η ποιότητά του είναι τεράστια, είναι εκρηκτικός, έχουν περάσει τα χρόνια αλλά μπορεί να κουμπώσει καλά με τον Μπουρούση. Ξέρει να τοποθετεί το σώμα του στο παρκέ και, αν και έχουνε περάσει τα χρόνια και δεν έχει τη σπιρτάδα που είχε, λειτουργεί πολύ καλά ως ψηλός πλέι μέικερ. Δηλαδή απελευθερώνει τους συμπαίκτες του. Μπορεί να δούμε τον Μπουρούση στη θέση 4 και τον Σπλίτερ στη θέση 5, ο Πασκουάλ έχει την οξυδέρκεια να κάνει τέτοιες κινήσεις. Όπως είδαμε, για παράδειγμα, τον Σίγκλεντον να παίζει στη θέση 3 στους τελικούς. Όντως μπορούν να δέσουν με τον Μπουρούση, αλλά για εμένα θα παίξουν σημαντικό σε αυτές τις κινήσεις οι εξελίξεις με τον Σίγκλεντον. Υπάρχει και κάτι ακόμα: Αν θα ψηφιστεί ή όχι η πρόταση για τους 7 ξένους, σε σχέση με τους 6 που υπάρχουν σήμερα. Θα παίξει και αυτή η παράμετρος σημαντικό ρόλο για τις ομάδες και τον σχεδιασμό τους και είναι κάτι που ξεκαθαρίσει μέσα στο καλοκαίρι”.

Σε άλλες θέσεις;

“Ο Φελντέιν δεν θα συνεχίσει και ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει έναν παίκτη στη θέση του. Επίσης, ένα σημαντικό στοίχημα για την επόμενη αγωνιστική περίοδο είναι η διαχείρηση του Χαραλαμπόπουλου, καθώς ο Πασκουάλ είναι προπονητής που σταδιακά αξιοποιεί τους νεότερους σε ηλικία παίκτες. Η επόμενη σεζόν θεωρώ ότι θα είναι σημαντική για τον Χαραλαμπόπουλο, γιατί και εκείνος πρέπει να παίξει περισσότερο. Όχι συμμετοχές 3-5 λεπτών, αλλά να μπει για να δώσει ξύλο, να φάει ξύλο, να έχει ειδικές αποστολές. Θα τον δούμε πάλι με την Εθνική Νέων να βγάζει μάτια φέτος το καλοκαίρι, αλλά ο ρόλος του την επόμενη σεζόν στον Παναθηναϊκό πρέπει να είναι ουσιαστικός. Το βασικό στον Παναθηναϊκό, πάντως, είναι οι ανανεώσεις. Σήμερα ανακοινώθηκε η ανανέωση στο συμβόλαιο του Γκέιμπριελ, γιατί ήρθε στα μέσα της σεζόν και έδειξε ότι είναι χρήσιμο εργαλείο. Ο Πασκουάλ όταν βλέπει κάποιον φιλότιμο και ότι μπορεί να αποδώσει σε 2-3 θέσεις, τον τιμάει. Γι’ αυτό και ο Παναθηναϊκός τού έκανε καλή πρόταση, την οποία και αποδέχτηκε. Θεωρώ ότι ο Γκέιμπριελ είναι από τα πρώτυπα για τους ξένους του Παναθηναϊκού, τόσο ως παίκτης όσο και ως χαρακτήρας”.

“Μπορεί να δώσει λύσεις ο Μπόγρης”

Ο Ολυμπιακός έχει κλείσει τον Μπόγρη και μένει το τυπικό της ανακοίνωσής του.

“Έφτασε η ώρα για τον Μπόγρη να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του. Ακόμα και στον Παναθηναϊκό που δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής, δούλευε αρκετά καλά το σώμα του. Το άλμα βέβαια το έκανε στο εξωτερικό, καθώς στην Ισπανία πήρε το έναυσμα ότι μπορεί να παίξει σε ομάδα της Ευρωλίγκας. Έχει τσαγανό και κότσια ως παίκτης και είναι θέμα χρόνου για να ανακοινωθεί από τον Ολυμπιακό. Πήγε στη λύση του Μπόγρη, ενώ έχει τον Μιλουτίνοφ και τον τον Μπιρτς, άρα λογικά δεν θα πάρει ξένο ψηλό. Ο Μπόγρης μπορεί να παίξει επάξια στον Ολυμπιακό, όπως θα μπορούσε να το κάνει και στον Παναθηναϊκό και σε οποιαδήποτε ομάδα της Ευρωλίγκας. Φαίνεται στο παρκέ πόσο ώριμος είναι, στα παιχνίδια με την Τενερίφη έδειξε ότι ξέρει να χρησιμοποιεί το σώμα του, να πασάρει, να μαζέψει δύο αντιπάλους πάνω του. Έχει βελτιώσει το σουτ του, οπότε μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στον Ολυμπιακό, τον πιστεύω πολύ”.

“Τον πρότεινε ο Ζήσης, τι μπορώ να πω;”

Οι Πειραιώτες έχουν ανακοινώσει ήδη τον Στρέλνιεκς. Ποια είναι η άποψή σου για τον Λετονό;

“Μου αρέσει ως παίκτης, έχει σουτ, σπιρτάδα, εξυπνάδα. Θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει ότι είναι διαφορετικό να παίζεις στη Μπάμπεργκ και διαφορετικό στον Ολυμπιακό, αλλά όταν ο Νίκος Ζήσης προτείνει έναν παίκτη με κλειστά τα μάτια, τι περισσότερο μπορώ να πω εγώ; Αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει να πάρει ένα 4άρι, για να μπορεί να πάρει ανάσες και ο Πρίντεζης. Και να μπορέσει, βεβαίως, να παίξει στη φυσική του θέση ο Παπαπέτρου, που ναι μεν το πάλεψε ως 4άρι φέτος, αλλά η φυσική του θέση είναι 3”.

Τι άλλο μπορούμε να συμπληρώσουμε στα θέματα του Ολυμπιακού;

“Ο Ολυμπιακός νομίζω ότι θα έπρεπε να είχε κρατήσει τον Γκριν, αν και κάποιος θα έλεγε ότι δεν βοήθησε στο μεγαλύτεριο κομμάτι της σεζόν. Αλλά θεωρώ ότι άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία. Το μεγαλύτερο πλήγμα στους γκαρντ ήταν ο τραυματισμός του Χάκετ, έναν παίκτη που τον γούσταρε πολύ ο Σφαιρόπουλος και τον άφησε να φύγει με βαριά καρδιά. Επειδή όμως στον Ολυμπιακό είχαν το θέμα με τον Γιάνγκ, δεν ήθελα να ρισκάρουν περισσότερο”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments