Πολιτική

Βολές Τζανακόπουλου κατά ΝΔ για σκουπίδια, ΠΟΑΣΥ και Noor-1

Βολές Τζανακόπουλου κατά ΝΔ για σκουπίδια, ΠΟΑΣΥ και Noor-1
"Η βασική κατεύθυνση μέσα στην οποία έχει επιλέξει να κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της Δεξιάς" υποστήριξε.

Αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ευθύνεται για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα.

Ο κ. Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια του briefing των πολιτικών συντακτών, ισχυρίστηκε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια που έχουν πνίξει την Ελλάδα, για την υπόθεση του Noor 1, ακόμα και για την απόφαση των ένστολων αστυνομικών να κάνουν εκδήλωση στα Εξάρχεια. 

«Η βασική κατεύθυνση μέσα στην οποία έχει επιλέξει να κινηθεί η αξιωματική αντιπολίτευση θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της Δεξιάς», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η απεργία στοχεύει πια στην πρόκληση πολιτικού κόστους με κύρια θύματα τους πολίτες, τη δημόσια υγεία και τους ίδιους τους συμβασιούχους και εξυπηρετεί πια τα σχέδια της ΝΔ και όλων εκείνων που επιδιώκουν την παράδοση του χώρου της καθαριότητας στους ιδώτες εργολάβους.

Όπως είπε, η κυβέρνηση θεωρεί ότι η πρότασή της καλύπτει όλα τα αιτήματα της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Ακόμη, επανέλαβε ότι «οι κινητοποιήσεις παρατάθηκαν σε μια προσπάθεια πρόκλησης πολιτικού κόστους στην κυβέρνηση μετά από μια περίεργη αλλαγή στάσης της ΔΑΚΕ και ενώ, λίγες ώρες πριν, συμφωνούσαν ότι έχουμε καταφέρει να βρούμε τη βέλτιστη λύση» και διεμήνυσε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας ούτε και την παράδοση μιας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα.

«Από τη δικιά μας πλευρά ξαναλέμε ότι πιθανόν θα μπορούσε να είχε λυθεί το θέμα πάρα πολύ γρήγορα δίνοντας κατευθείαν την υπηρεσία σε ιδιώτες […] Καταδικάζοντας τους ανθρώπους αυτούς σε συνθήκες εργασιακής γαλέρας», συνέχισε ο κ. Τζανακόπουλος. 

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Noor 1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Δεύτερο επεισόδιο της νέας αντιπολιτευτικής γραμμής της ΝΔ είναι φυσικά η στάση που τηρεί στο θέμα των ερευνών για την υπόθεση του Noor 1». «Επαναλαμβάνουν κατηγορίες από συγκεκριμένα ΜΜΕ που χρησιμοποιούν προδήλως παράνομες μεθόδους και παραπέμπουν σε παρακρατικές πρακτικές. Δημοσιεύουν παρανόμως αποκτηθείσες συνομιλίες, που -σημειωτέον- δεν αποδεικνύουν τίποτα, και ανακαλύπτουν δήθεν σκευωρίες. Πρόκειται φυσικά περί γελοίων ισχυρισμών που η ΝΔ υιοθετεί υποπίπτοντας σε μέγιστο πολιτικό και θεσμικό ατόπημα. Η ταύτιση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τέτοιους ισχυρισμούς το μόνο που επιτυγχάνει είναι να δηλητηριάσει την πολιτική αντιπαράθεση. Έτσι δυσχεραίνεται το έργο της διαλεύκανσης της μεγαλύτερης υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών στην Ευρώπη. Είναι βέβαιο ότι η ελληνική Δικαιοσύνη και οι ελληνικές Αρχές απερίσπαστες θα προχωρήσουν για την πλήρη και οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης».

Όσον αφορά την αυρινή εκδήλωση της ΠΟΑΣΥ, σημείωσε: «Αύριο προγραμματίζεται από συνδικαλιστική οργάνωση των αστυνομικών η διενέργεια εκδήλωσης στην πλατεία Εξαρχείων, με τη σαφή στήριξη της ΝΔ. Η επιλογή αυτή είναι προφανές ότι σκοπεύει να δημιουργήσει όρους έντασης μεταξύ της Ελληνικής Αστυνομίας και του αντιεξουσιαστικού χώρου. Δουλειά της ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι να δημιουργεί βεντέτες με πολιτικούς χώρους, αλλά να διασφαλίζει την τήρηση των νόμων και την ασφάλεια των πολιτών».

«Τα επεισόδια σκιαγραφούν τη βασική κατεύθυνση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που θυμίζει τις πο σκοτεινές περιόδους της Δεξιάς: Πρώτον, πρόκληση κοινωνικής έντασης για την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων. Δεύτερον, προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις για δήθεν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Και τρίτον, επιχείρηση να δημιουργήσει αίσθηση ανασφάλειας και συγκρούσεων».

«Πρόκειται για στρατηγική έντασης με προβοκατόρικες ενέργειες και προπαγάνδα άνευ ορίων. Τελευταίο παράδειγμα οι δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι η βία στην Ελλάδα προέρχεται από την Αριστερά. Δηλώσεις που ξεπλένουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής είναι ανιστόρητες και επικίνδυνες», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments