Παράδοξο αλλά… ελληνικό: Επίορκοι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ επιστρέφουν στη δουλειά τους | Pagenews.gr
Pagenews Team 29 Ιουνίου 2017, 05:54 29 Ιουνίου 2017, 5:54

Επίορκοι υπάλληλοι ασφαλιστικών ταμείων -19 τον αριθμό μέχρι τώρα-, που ομολόγησαν ότι καταχράστηκαν μικρά ή μεγαλύτερα ποσά, κοινώς έβαλαν το χέρι στο βάζο με το μέλι, επιστρέφουν ατιμώρητοι στις θέσεις τους στον ΕΦΚΑ.

Μάλιστα επιστρέφουν στις θέσεις που είχαν προτού τεθούν σε αργία λόγω του παραπτώματος για το οποίο εκκρεμούν οι πειθαρχικές κυρώσεις που φτάνουν μέχρι την απόλυση!

Ο ΕΦΚΑ είναι υποχρεωμένος να τους δεχτεί και μάλιστα ακόμη και αν θέλει να τους διώξει, ο διοικητής του Θ. Μπακαλέξης, δεν μπορεί γιατί η απόφασή του θα είναι παράνομη!


Το απίστευτο και όμως ελληνικό παράδοξο οφείλεται, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, στο ότι εδώ ακόμα δεν έχουν συγκροτηθεί πειθαρχικά συμβούλια όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016.


Αποτέλεσμα είναι να μην είναι δυνατή καμία εκδίκαση επίορκου υπαλλήλου και όταν λήγει η διετία της ημιαργίας τους να επιστρέφουν στις θέσεις τους, ουσιαστικά ατιμώρητοι και με κίνδυνο υποτροπής.


Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι 19 συγκεκριμένοι υπάλληλοι κατά τη διάρκεια των Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων που διεξήχθησαν σε βάρος τους παραδέχθηκαν τις παράνομες πράξεις τους αλλά ελείψει πειθαρχικού οργάνου κανείς δεν μπορεί να τους απομακρύνει.


Ανάμεσα στις επίμαχες περιπτώσεις ξεχωρίζουν:


– υπάλληλος από την Κρήτη που ομολόγησε ότι καταχράστηκε 4.500 ευρώ για να τα δώσει σε φίλη του που τα είχε ανάγκη


– υπάλληλος από τη Μακεδονία που πήρε 1.900 ευρώ από το ταμείο για να πάει διακοπές


– προϊστάμενος υποκαταστήματος στην Αθήνα που έκανε «ανάληψη» 5.000 ευρώ αλλά από τις 26 Ιουνίου επέστρεψε στη θέση του και με επίδομα θέσης ύψους 350 ευρώ.

Ετικέτες: