Οικονομία

Στο ΥΠΟΙΚ η “επιστολή προθέσεων” του ΔΝΤ

Στο ΥΠΟΙΚ η “επιστολή προθέσεων” του ΔΝΤ
Πρόκειται για μία «συμφωνία επί της αρχής», η οποία δεν θα περιλαμβάνει το δικαίωμα εκταμίευσης δόσεων εκ μέρους του Ταμείου.

Το σχέδιο συμφωνίας με το ΔΝΤ βρίσκεται, υπό τη μορφή «επιστολής προθέσεων», στο υπουργείο Οικονομικών. 

Η συμφωνία θα υπογραφεί από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, για να σταλεί στην Ουάσινγκτον, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες έγκρισης συμμετοχής του Ταμείου στο πρόγραμμα βοήθειας. 

Ανώτερος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ, τον οποίο επικαλείται το ΑΜΠΕ, αναφέρει πως πρόκειται για μία «συμφωνία επί της αρχής», η οποία δεν θα περιλαμβάνει το δικαίωμα εκταμίευσης δόσεων εκ μέρους του ΔΝΤ.

Σχετικά με την καταβολή της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ ευρώ από τον ESM, αυτή εκτιμάται μετά τη 10η Ιουλίου, καθώς εκκρεμεί η επικύρωση από το εκτελεστικό συμβούλιο του Μηχανισμού Σταθερότητας.

Η ίδια πηγή τόνισε πως η ολοκλήρωση της διαδικασίας εξελίσσεται ομαλά και χωρίς κολλήματα. Παράλληλα, ο αξιωματούχος επισήμανε πως στόχος είναι η κυβέρνηση να παραμείνει σε «τροχιά εφαρμογής», υλοποιώντας τους μηνιαίους στόχους.

Πρόσθεσε, δε, πως για τον Ιούνιο η μόνη δύσκολη διαδικασία είναι αυτή με τη νέα Αρχή Εσόδων, η οποία είναι πιθανόν να υλοποιηθεί εν μέρει και όχι εν συνόλω.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments