Διεθνή

Απειλές από τον Ερντογάν για μη επικύρωση της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα

Απειλές από τον Ερντογάν για μη επικύρωση της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα
"Έπειτα από την απόφαση των ΗΠΑ, προσανατολιζόμαστε προς την μη έγκριση της Συμφωνίας από το κοινοβούλιο μας" τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος

Ο Ταγίπ Ερντογάν απείλησε ότι η Άγκυρα δεν θα επικυρώσει τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, αν δεν αποσπάσει ευνοϊκότερους όρους. Στο Αμβούργο, στη Σύνοδο των G20, οι υπόλοιπες χώρες αποτέλεσαν ένα κοινό μέτωπο ενάντια στις ΗΠΑ, που έχουν αποχωρήσει από τη Συμφωνία.

«Έπειτα από την απόφαση των ΗΠΑ, προσανατολιζόμαστε προς την μη έγκριση της Συμφωνίας από το κοινοβούλιο μας», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος.

Στο τελικό ανακοινωθέν της συνόδου κορυφής της G20, οι ΗΠΑ εμφανίζονται ως η μόνη χώρα απέναντι στα υπόλοιπα κράτη που δεσμεύτηκαν για την ταχεία εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού, χαρακτηρίζοντας την «μη αναστρέψιμη».

Ο Ερντογάν εξήγησε ότι έλαβε συγκεκριμένες υποσχέσεις κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή το 2015, οι οποίες δεν τηρήθηκαν.

«Καθώς έχουμε περιληφθεί ανάμεσα στις ανεπτυγμένες χώρες, και όχι ανάμεσα στις αναπτυσσόμενες, μας υποσχέθηκαν μια αντιστάθμιση των οικονομικών συνεπειών. Εμείς είπαμε ότι αν αυτό συμβεί, θα την εγκρίνουμε στο κοινοβούλιο, στην αντίθετη περίπτωση, όχι», εξήγησε ο Ερντογάν.

«Θα απαντήσουμε σε κάθε απειλή στα σύνορά μας»

Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει ποτέ την δημιουργία κουρδικού κράτους στη Συρία κοντά στα σύνορά της και τόνισε ότι αν απειληθεί η χώρα, δεν θα διστάσει να ασκήσει το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα.

«Δεν θα παραμείνουμε ποτέ σιωπηλοί και απαθείς απέναντι στην στήριξη και τον εξοπλισμό τρομοκρατικών οργανώσεων και στον σχηματισμό τρομοκρατικών νησίδων δίπλα στα σύνορά μας», δήλωσε.

«Δεν θα διστάσουμε να ασκήσουμε το νόμιμο δικαίωμά μας στην αυτοάμυνα ενάντια σε σχηματισμούς που απειλούν την ασφάλεια της χώρας μας», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, σημειώνοντας ότι το θέμα της πόλης Αφρίν στη βορειοδυτική Συρία εγείρει μια «απειλή» για την Τουρκία, όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments