Αβέβαιη η ανάδειξη πρωταθλητή της Super League μέσω play off | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Ιουλίου 2017, 16:02 10 Ιουλίου 2017, 16:02

Αρκετά πιθανό είναι για τη Super League να πάρει… πίσω όσα είχε ψηφίσει τον περασμένο Μάρτιο περί ανάδειξης πρωταθλητή μέσω play-off, σε μια κίνηση για την αναβάθμιση του προϊόντος.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 94,6 «Αποκάλυψη Τώρα» των Βασίλη Παπαθεοδώρου και Άρη Ασβεστά, παρά το γεγονός ότι ο συνεταιρισμός έχει ψηφίσει από τον Μάρτιο για τη συμμετοχή έξι ομάδων στα play-off, μέσω των οποίων θα κρινόταν και ο πρωταθλητής, αλλά και για τη μείωση των ομάδων σε 14 από το 2018-19, κάτι τέτοιο δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα συμβεί.

Την Πέμπτη που θα πραγματοποιηθεί το ΔΣ και η ΓΣ της Super League, τα μέλη του συνεταιρισμού θα κληθούν να αποφασίσουν για το ποιο σενάριο θα ακολουθήσουν για το πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Το πρώτο προβλέπει συμμετοχή των ομάδων 1-6 στη διαδικασία των αγώνων κατάταξης, το δεύτερο για συμμετοχή των ομάδων 1-4 και το τρίτο προβλέπει στο να μην αλλάξει το παραμικρό και το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με την υπάρχουσα μορφή.

Μεγάλο ρόλο στο τι τελικά θα αποφασιστεί θα παίξει η στάση των 12 (όλων των υπόλοιπων ομάδων δηλαδή πλην των 4) που έχουν ζητήσει ανακατανομή των εσόδων. Εφόσον, δεν περάσει το δικό τους, τότε δεν πρόκειται να γίνει καμία αλλαγή. Σημειώνεται ότι για να εγκριθεί το αίτημά τους, απαιτείται πλειοψηφία 3/4, δηλαδή από τις 16 ομάδες, να ψηφίσουν «ναι» οι 12.

Σύμφωνα με τις προηγούμενες συνεδριάσεις, οι ομάδες που ήταν αρνητικές στο ενδεχόμενο της ανακατανομής των εσόδων ήταν ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

πηγή:  sport-fm.gr