Βιβλίο

“Ποτέ και Πουθενά” από τον Neil Gaiman

“Ποτέ και Πουθενά” από τον Neil Gaiman
Ένα από τα πιο σημαντικά έργα της φανταστικής λογοτεχνίας κυκλοφορεί στα ελληνικά, σε νέα και αναθεωρημένη -από τον ίδιο τον συγγραφέα- έκδοση.

Κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου, κάτω από τον χειροπιαστό κόσμο του Εδώ και του Τώρα, υπάρχει κι ένας κόσμος άγνωστος, απέραντος, μυστικός, σκοτεινός, ανείπωτος: ο κόσμος του Ποτέ και Πουθενά. Τον κατοικούνε τέρατα και άγγελοι, καλόγεροι και φονιάδες, κυνηγοί και θηρία, ληστές κι αγαθούληδες, τυχοδιώκτες και πρόβατα. Είναι γεμάτος τρομακτικές αβύσσους και παλάτια που φτάνουν ως το κέντρο της γης. Και μόνο όσοι στ’ αλήθεια δεν έχουν τίποτα, όσοι γλιστράνε και πέφτουν από τις ρωγμές του «πραγματικού» κόσμου, μπορούν να περνάνε από τον έναν κόσμο στον άλλον: τα ποντίκια των υπονόμων, οι άστεγοι, οι φυγάδες, οι τρελοί.

Ο Ρίτσαρντ ζει μια τακτοποιημένη, μετρημένη ζωή στον Πάνω Κόσμο της Πραγματικότητας, όταν μια και μόνη ανθρώπινη στιγμή, μια στιγμή καλοσύνης, θα τον βυθίσει σ’ έναν κόσμο κάτω από τον κόσμο, σ’ έναν χρόνο έξω από τον χρόνο, σ’ έναν λαβύρινθο απέραντο, που οι δρόμοι του χάνονται στο απόλυτο σκοτάδι ή στο απόλυτο κακό, για ν’ αναδυθούν ξανά εκεί που κανείς δεν τους περιμένει. Βρίσκεται παγιδευμένος στο Ποτέ και Πουθενά – και σε μια περιπέτεια που τινάζει στον αέρα κάθε έννοια τόπου, χρόνου και τάξης, όπως τα ήξερε μέχρι τότε στη ζωή του.

Διαβάζουμε ένα απόσπασμα

«Ήθελα να γράψω ένα βιβλίο που θα ήταν για τους μεγάλους αυτό που ήταν για μένα τα βιβλία που είχα αγαπήσει παιδί• βιβλία σαν την «Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» ή την τριλογία της «Νάρνιας» ή τον «Μάγο του Οζ». Ήθελα επίσης να μιλήσω για τους ανθρώπους που σκοντάφτουν και πέφτουν, αυτούς που τα χάνουν όλα και μένουν χωρίς τίποτα , χρησιμοποιώντας τον καθρέφτη της φαντασίας, που μερικές φορές μας δείχνει πράγματα τα οποία έχουμε δει ξανά και ξανά τόσες φορές, ώστε φτάνουμε στο σημείο να μην τα βλέπουμε καθόλου –και όταν τα βλέπουμε στον καθρέφτη της φαντασίας είναι σαν να τα βλέπουμε πρώτη φορά». 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Neil Gaiman γεννήθηκε στο Χάμσαϊρ της Αγγλίας το 1960. Έχει γράψει υπέροχα βιβλία για μεγάλους και παιδιά που έχουν αποσπάσει πολλά και σημαντικά βραβεία και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους μυθοπλάστες της εποχής μας. Στα πιο δημοφιλή έργα του συγκαταλέγεται η σειρά κόμικ «The Sandman», με κεντρικό ήρωα τον Μορφέα, τον αινιγματικό άρχοντα του κόσμου των ονείρων, αλλά και το «Ποτέ και πουθενά» που μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη για το BBC ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του βιβλίου. Το βιβλίο του «Coraline: Το σπίτι στην ομίχλη», έγινε ταινία και ήταν υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων το 2010.

ΤΙΤΛΟΣ: ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Neil Gaiman ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Μαρία Αγγελίδου 

Εκδόσεις Ίκαρος Σελ.: 468Τιμή: 16,50 €

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments