Ιατροδικαστής: Στοχευμένα τα χτυπήματα των δραστών στον 22χρονο Αμερικανό | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Ιουλίου 2017, 10:26 10 Ιουλίου 2017, 10:26

Σοκ έχει προκαλέσει στη Ζάκυνθο αλλά και στο πανελλήνιο το άγριο έγκλημα που σημειώθηκε στον Λαγανά Ζακύνθου την περασμένη Παρασκευή με θύμα έναν 22χρονο Αμερικάνο τουρίστα, τον Bakari Henderson.

Οι νέες πληροφορίες που έρχονται στο φως της υπόθεσης αναφέρουν ότι η ιατροδικαστής που εξέτασε το σώμα του άτυχου νεαρού δήλωσε πως οι δράστες κατάφεραν τόσο σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η έκθεση της ιατροδικαστή

Σε 30 δευτερόλεπτα οι δράστες κατάφεραν τόσο σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που προκάλεσαν σχεδόν άμεσα τον θάνατο, όπως διαπίστωσε η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα. Σύμφωνα με το πόρισμά της ο θάνατος προήλθε από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία. Επιπλέον διαπιστώθηκαν κακώσεις σε όλο του το σώμα, όχι όμως και τραύματα άμυνας. «Ήταν απολύτως στοχευμένα τα χτυπήματα τους. Τον χτυπούσαν στο κεφάλι με γροθιές και κλωτσιές όταν έπεσε κάτω» είπε η ιατροδικαστής.

Την ίδια ώρα, νέες φωτογραφίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν τον 22χρονο νεκρό στο δρόμο. Οι φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν από την εκπομπή LiveNews του Epsilon.

Η ανακοίνωση της οικογένειας

Η οικογένεια του άτυχου Αμερικανού ανήρτησε γραπτή δήλωση στο σάιτ mystatesman.com, στην οποία αναφέρει ότι ο 22χρονος Bakari Jaward Henderson είχε έρθει στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστεί για τη φωτογράφηση της νέας του συλλογής μόδας. Ο Bakari χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από τουλάχιστον δέκα άτομα, λέει η οικογένειά του.

«Αγαπούσε να περνά χρόνο με την οικογένειά του και τους φίλους του, να ταξιδεύει και να γνωρίζει καινούριους ανθρώπους. Ήταν ένας στοχαστής και του άρεσε να ξεκινά νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες», γράφει.

Στην ανακοίνωση, αναφέρονται και λόγια φίλων του: «Κύριε και κυρία Henderson, ο Bakari ήταν ένας καταπληκτικός φίλος, ένας από τους καλύτερους και παλιότερους φίλους, και ένας από τους πιο αυθεντικούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει» έγραψε ο φίλος του θύματος, Jordan Zylberberg. Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, Robert C. Robbins, στο οποίο φοιτούσε ο Henderson εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του θύματος.

Η οικογένεια αποφάσισε να μην ταξιδέψει στην Ελλάδα, ενώ στέλεχος της Αμερικανικής Πρεσβείας διεκπεραιώνει τις διαδικασίες για την μεταφορά της σορού του άτυχου νεαρού στις ΗΠΑ.

Ετικέτες: