Οι Εισαγγελείς απαντούν στις επιθέσεις της κυβέρνησης κατά της Δικαιοσύνης: Υπάρχει θέμα Δημοκρατίας | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Ιουλίου 2017, 08:47 10 Ιουλίου 2017, 8:47

Με σκληρή ανακοίνωση, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος αμύνεται έναντι των επιθέσεων κυβερνητικών στελεχών προς τη Δικαιοσύνη, θέτοντας θέμα Δημοκρατίας.

Τόσο οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, όσο και οι δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, στις 5 Ιουλίου, στη Βουλή προκάλεσαν την αντίδραση των Εισαγγελέων της χώρας

"Οι αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και όταν προέρχονται από φορείς εξουσίας που είναι ταγμένοι να υπηρετούν και να προστατεύουν την Δημοκρατία, συνιστούν φαινόμενο λυπηρό και επικίνδυνο για αυτήν" τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, προκαλεί εντύπωση ότι την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων δεν την υπογράφει ο πρόεδρος αυτής, ο εισαγγελέας Εφετών Δημήτρης Ασπρογέρακας.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος

Η Δικαιοσύνη συνιστά τον τρίτο και πλέον αξιόπιστο πυλώνα της Δημοκρατίας. Από την θέση σε ισχύ του Συντάγματος, οι λειτουργοί της ασκούν υπεύθυνα και μέσα στα συνταγματικά πλαίσια τα καθήκοντά τους, μεταξύ των οποίων είναι και ο έλεγχος, μέσω των δικαστικών αποφάσεων, της εκτελεστικής εξουσίας, προς όφελος του Ελληνικού λαού.

Κατά συνέπεια, οι αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες επιθέσεις εναντίον της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, βάλλουν ευθέως κατά της ίδιας της Δημοκρατίας και όταν προέρχονται από φορείς εξουσίας που είναι ταγμένοι να υπηρετούν και να προστατεύουν την Δημοκρατία, συνιστούν φαινόμενο λυπηρό και επικίνδυνο για αυτήν.

Η Ε.Ε.Ε. καλεί όποιον γνωρίζει συγκεκριμένες ενέργειες δικαστικών λειτουργών που αντιβαίνουν στα καθήκοντά τους, να απευθυνθεί άμεσα στα θεσμικά όργανα της Δικαιοσύνης, αντί να αναφέρει ως γεγονότα, πραγματικές ή προσχηματικές υποψίες του, προκαλώντας απαράδεκτη γενίκευση που αμφισβητεί τη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία αυτών και βλάπτει ευθέως το θεσμό της δικαιοσύνης.

Καλούμε τους συναδέλφους μας εισαγγελικούς λειτουργούς να αδιαφορήσουν για τις ανοίκειες δηλώσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα από διάφορους λειτουργούς της εκτελεστικής εξουσίας και να συνεχίσουν να πράττουν το καθήκον τους, επιδεικνύοντας το σθένος και το ήθος που αρμόζει στους Έλληνες Εισαγγελείς.

Η Ε.Ε.Ε., συναισθανόμενη την ευθύνη που έχει απέναντι στους Έλληνες πολίτες, δηλώνει ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς εκτελούν, όπως οφείλουν τα καθήκοντά τους, τηρώντας απαρέγκλιτα το Σύνταγμα και τους νόμους και θα συνεχίσουν να το πράττουν, όπως έχουν υποχρέωση απέναντι στον Ελληνικό λαό, τηρώντας τον όρκο τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ε.Ε.

– Δημήτριος Μητρουλιάς, Αντιπρόεδρος
– Χριστιάνα Φραγκιά, Αναπληρώτρια Γ.Γ.
– Αρετή Σκαφίδα, Ταμίας
– Νικόλαος Καλλίδης, Μέλος
– Σπυριδούλα Σταυράτη, Μέλος
– Σωτήριος Μπουγιούκος, Μέλος

Ετικέτες: