Συγκέντρωση διαμαρτυρία της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ στην Κοζάνη – Κατά την άφιξη του Αλέξη Τσίπρα | Pagenews.gr
Pagenews Team 10 Ιουλίου 2017, 20:59 10 Ιουλίου 2017, 20:59

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν με τον «Σπάρτακο» όλα τα Σωματεία, την Τετάρτη 12 Ιουλίου στις 18:00 στο Εκθεσιακό Κέντρο (Κοίλα) στην Κοζάνη, όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το 1ο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Δυτική Μακεδονία καλεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Το συνδικάτο ζητά τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής, προκειμένου «να καταδειχθεί στην κυβέρνηση η καθολική αντίθεση των κοινωνικών οργανώσεων και των πολιτών στην προοπτική της κατάρρευσης και του οικονομικού μαρασμού της περιοχής, που θα σημάνει ο ακρωτηριασμός της ΔΕΗ και ταυτόχρονα να προβληθούν τα επιχειρήματά μας για μια ισχυρή ΔΕΗ που είναι μοχλός ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας και της χώρας». 

Πριν τη συγκέντρωση, το Συντονιστικό Όργανο των σωματείων των εργαζομένων στην ΔΕΗ θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, κατά την οποία σύμφωνα με την ανακοίνωση «η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ θα εκφράσει την αντίθεσή της στην επιχειρούμενη διάλυση της ΔΕΗ -ένα ενδεχόμενο που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας είχε χαρακτηρίσει εθνικό έγκλημα – και να παρουσιάσει τις θέσεις της με στόχο την ακύρωση των συγκεκριμένων μνημονιακών δεσμεύσεων και πολιτικών».

«Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ σεβόμενη απόλυτα τους στόχους του Αναπτυξιακού Συνεδρίου εύχεται και ελπίζει, όπως και οι υπόλοιποι φορείς, ότι το Συνέδριο θα έχει θετικό αντίκτυπο για την Περιφέρεια και τους Πολίτες της, αλλά την ίδια στιγμή εκφράζει και πάλι την αγωνία της για τις καταστροφικές συνέπειες στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας από την υιοθέτηση των μνημονιακών επιλογών στον Όμιλο ΔΕΗ», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ετικέτες: