Τουρισμός

Τρία εντυπωσιακά μέρη για ποδηλασία στην Ελλάδα

Τρία εντυπωσιακά μέρη για ποδηλασία στην Ελλάδα
Ανταμείβουν τους λάτρεις του ποδηλάτου.

Στην Ελλάδα υπάρχει μια πληθώρα τοπίων και διαδρομών ιδανικών για ποδηλάτες. Σε δάση, παραλίες, βουνά, αρχαιολογικούς χώρους και Εθνικά πάρκα.

Στα νησιά της χώρας υπάρχουν άπειρες διαδρομές για ποδήλατο, αλλά και στην ενδοχώρα βρίσκονται ξεχωριστές και ιδιαίτερες διαδρομές, που είναι επισκέψιμες όλο τον χρόνο, σύμφωνα με το mygreekholiday.gr.

Διαδρομή του κρασιού Γουμένισσα – Πέλλα

H περιοχή της Γουμένισσας είναι τμήμα της Διαδρομής του Κρασιού Πέλλας – Γουμένισσας, μιας από τις διαδρομές των Δρόμων του Κρασιού της Βόρειας Ελλάδας. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να συνδυάσετε την αγάπη για το κρασί και το ποδήλατο από μια περιήγηση κατά μήκος της διαδρομής.

Η Γουμένισσα είναι το επίκεντρο του ερυθρού ξηρού οίνου ΠΟΠ (ΟΠΑΠ) Γουμένισσα, που εκτός από ξινόμαυρο περιέχει και την τοπική ερυθρή ποικιλία νεγκόσκα. Θα περάσετε λίμνες, φαράγγια, αρχαίες τοποθεσίες και αμπελώνες, τελειώνοντας το ταξίδι στην Πέλλα, την πρωτεύουσα της μακεδονικής αυτοκρατορίας στα τέλη του 5ου αιώνα π.Χ. Δεν πρέπει να παραλείψετε τον Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων, τη λίμνη της Δοϊράνης και τον Αξιό ποταμό. Το αρχαιολογικό μουσείο στο Κιλκίς, το Ίωρον στο Παλατιανό και το Γυναικόκαστρο είναι μερικά από τα αξιοθέατα.

Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού

Εκεί που ο κόλπος της Πάτρας συναντά το Ιόνιο Πέλαγος είναι ο Εθνικός Δρυμός του Μεσολογγίου και οι λιμνοθάλασσες. Είναι μια από τις μεγαλύτερες λιμνοθάλασσες στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα λιμνοθάλασσας στην Ευρώπη. Καλύπτοντας 150 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το πάρκο περιλαμβάνει ποτάμιες και παραποτάμιες περιοχές, λιμνοθάλασσες, γλυκόβαλτους, αλμυρόβαλτους, λασποτόπια και υδροχαρή δάση, όπου μπορείτε να απολαύσετε χαλαρωτικές βόλτες κατά μήκος του νερού.

Επιπλέον, το Μεσολόγγι είναι μια πόλη γεμάτη με ταβέρνες που πωλούν νόστιμα φαγητά (φροντίστε να δοκιμάσετε ταβέρνα με θαλασσινά) και πολλά καφέ για να χαλαρώσετε.

Βυτίνα – λίμνη Λάδωνα

Η διαδρομή από τη Βυτίνα στη λίμνη Λάδωνα είναι από τις πιο γραφικές της Πελοποννήσου και χαρίζει αξέχαστες εικόνες στους επισκέπτες. Η διαδρομή, στην καρδιά της Αρκαδίας, οδηγεί σε καταπράσινα δάση, ορεινούς δρόμους με καταπληκτική θέα και φυσικά τη λίμνη. Μέσα στα 105 χιλιόμετρα διαδρομής υπάρχουν και μερικά κομμάτια ανάβασης, που αποτελούν πρόκληση, αλλά οι προσπάθειές σας σίγουρα θα ανταμειφθούν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments