Διεθνή

Απειλές Ερντογάν για τους υδρογονάθρακες στην Κύπρο

Απειλές Ερντογάν για τους υδρογονάθρακες στην Κύπρο
Απειλεί τις εταιρείες: "Αφήστε τους για να μην προκύψουν εντάσεις". Τις προειδοποιεί ότι θα χάσουν μια χώρα-φίλη. Στο ίδιο ύφος και ο Γιλντιρίμ.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξαπέλυσε νέες απειλές κατά των εταιρειών που συνεργάζονται με την Κυπριακή κυβέρνηση για τις εργασίες στην Κυπριακή ΑΟΖ για υδρογονάνθρακες.

Ο Ερντογάν έκανε μάλιστα λόγο για ενδεχόμενο εντάσεων, ενώ μίλησε για μονομερείς ενέργειες από πλευράς Λευκωσίας.

«Χάθηκε μια σημαντική ευκαιρία για την Κύπρο. Κάποιες εταιρείες ενέργειας συμβαδίζουν με τους ελληνοκύπριους που κάνουν ανεύθυνα βήματα για τις έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο. Θέλω να υπενθυμίσω πως οι υδρογονάνθρακες στην περιοχή ανήκουν και στις δυο πλευρές.

Για να μην προκύψουν νέες εντάσεις στην περιοχή πρέπει να αποφευχθούν τέτοια βήματα. Και οι εταιρείες για να μην αντιμετωπίσουν και χάσουν τη φιλία μιας Τουρκίας που θα την βρίσκουν απέναντι τους παντού…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν.

Προκαλεί και πάλι ο Γιλντιρίμ: Οι υδρογονάνθρακες στην Κύπρο ανήκουν και στην Τουρκία

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, είπε πως τα αποθέματα υδρογονανθράκων στα ανοικτά της Κύπρου ανήκουν και στην Τουρκία, αξιώνοντας συνεκμετάλλευσή τους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Κάλεσε μάλιστα τη Λευκωσία να αποφύγει μονομερείς ενέργειες, προειδοποιώντας πως η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της και εκείνα των Τουρκοκυπρίων.

«Η ελληνοκυπριακή ηγεσία πρέπει να επιδιώξει μια εποικοδομητική προσέγγιση αντί να θέτει εμπόδια στην ειρήνη. Τους συμβουλεύουμε να απέχουν από μονομερή μέτρα στην ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments