Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Το… μυστικό με τον Εμμανουηλίδη

Παναθηναϊκός: Το… μυστικό με τον Εμμανουηλίδη
Τί διέκρινε το προπονητικό τιμ στον 17χρονο μεσοεπιθετικό και δουλεύει ατομικά για να βελτιώσει στην Ολλανδία και γιατί ο βενιαμίν της προετοιμασίας έχει το πακέτο για λαμπρό μέλλον.

Eίναι ο βενιαμίν της προετοιμασίας του Παναθηναϊκού στο Τέχελεν της Ολλανδίας, μη έχοντας καν συμπληρώσει τα 17 του χρόνια, πλην όμως από την πρώτη προπόνηση με τους «μεγάλους» το μάτι σου έπεφτε πάνω του και δεν ξεκολλούσε εύκολα.

Είναι τέτοιο το αγωνιστικό του θράσος που κατ’ αρχήν σε κεντρίζει και ακολουθούν οι διαπιστώσεις ότι η ταχύτητα και η τεχνική του είναι σε καλό επίπεδο, συν ότι το σώμα του είναι πολύ καλά «δεμένο» (άσχετο αλλά σημαντικό: ο Βιγιαφάνιες έχει «πάρει» σε γράμμωση και όγκο σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με πέρυσι, έχοντας προφανώς δουλέψει όλο το καλοκαίρι πάνω στο σώμα του).

Ταχυδυναμικός, με επιθετικότητα στο μαρκάρισμα και υψηλό ρυθμό στο παιχνίδι του, καλός στο «ένας εναντίον ενός», θέλει βελτίωση στην αντίληψη του παιχνιδιού, τις τελικές επιλογές του και την κίνηση ανάμεσα στις γραμμές. 

Η νοοτροπία του (βασικότατο) κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Δουλεύει στο μάξιμουμ και με απόλυτη συγκέντρωση, ενώ παρότι είναι ο μικρότερος απ΄ όλους στο Τέχελεν ηλικιακά, φαίνεται λες και είναι ένας από τους παλαιότερους/μεγαλύτερους «μικρούς».

Εχει θράσος, έχει ταλέντο και είναι δουλευταράς, που αποτελεί το τρίπτυχο της επιτυχίας. Ως εκ τούτου το μέλλον του φαίνεται να είναι λαμπρό. 

Προφανώς και έχει πολύ δρόμο μπροστά του ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης, μόλις η πρώτη του προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό είναι, αλλά φαίνεται από μίλια ότι αποτελεί ό,τι πιο ελπιδοφόρο προκύπτει από τους μικρούς του συλλόγου τα τελευταία χρόνια, στη μετά Νίνη εποχή. 

Μάθε παιδί μου τρέξιμο

Το ζητούμενο αυτή τη χρονική στιγμή είναι η σωστή διαχείρισή του από το προπονητικό τιμ, το οικογενειακό περιβάλλον του ποδοσφαιριστή (και η υπομονή που θα πρέπει να επιλέξει για να γίνουν σωστά τα βήματα) και η βελτίωση των αδυναμιών του. Οπου αδυναμίες βάλτε δίπλα τη λέξη «λεπτομέρειες».

Η πρώτη εντοπίστηκε άμεσα από το προπονητικό τιμ του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα από τον Χριστόφορο Κόλα. Ποια ήταν αυτή; ότι ο Εμμανουηλίδης δεν τρέχει σωστά! Δεν ξέρει για την ακρίβεια την «τεχνική» του τρεξίματος, πως πρέπει να κινεί τα χέρια του και τα πόδια του, για να υπάρξει το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα με την ταχύτητά του.

Τη Δευτέρα, μάλιστα, στο τέλος της προπόνησης ο Εμμανουηλίδης έκανε έξτρα πρόγραμμα με τον Κόλα πάνω στο συγκεκριμένο σκέλος και του έδειχναν τη σωστή τεχνική/κίνηση και αυτό προβλέπεται να επαναληφθεί όσο χρειαστεί προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η ταχύτητά του.

ΠΗΓΗ: panathinaikos24.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments