Απεργίες και στάσεις εργασίας αύριο από το προσωπικό του ΕΣΥ | Pagenews.gr
Pagenews Team 11 Ιουλίου 2017, 18:50 11 Ιουλίου 2017, 18:50

Πανελλαδική κινητοποίηση διοργανώνει την Τετάρτη 12 Ιουλίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για το προσωπικό που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ, δηλαδή το επικουρικό προσωπικό, οι εργαζόμενοι μέσω κοινοτικών προγραμμάτων, οι εργολαβικοί ή πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι, καθώς και το προσωπικό μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με συμβάσεις εργασίας ή έργου.

Οι εργαζόμενοι σε πολλές περιπτώσεις είναι απλήρωτοι επί μήνες. "Η απόλυση του εν λόγω προσωπικού θα τινάξει στον αέρα την λειτουργία των Νοσοκομείων. Οι συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων δεν είναι λύση καθότι υπηρεσίες Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού επικαλούμενοι ότι ξεπέρασαν το 24μηνο απασχόλησης με ανανεούμενες συμβάσεις.

Ως εκ τούτου η μόνη λύση είναι η μονιμοποίησή τους. Δεν θα δεχτούμε η κυβέρνηση να δημιουργήσει νέα γενιά συμβασιούχων σε ομηρία στα Νοσοκομεία για ψηφοθηρικούς λόγους" αναφέρει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ. 

Προκηρύσσει 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις δομές υγείας της περιφέρειας και 5ωρη στάση εργασίας, ώρες 10πμ -3μμ, για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής -τη στάση εργασίας στηρίζει και η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ). Παράλληλα, στις 10πμ θα υπάρχει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους, στην Αθήνα.