Κις με σολομό και άνηθο – Νόστιμη και εύκολη | Pagenews.gr
Pagenews Team 11 Ιουλίου 2017, 15:25 11 Ιουλίου 2017, 15:25

Μόνο πέντε λεπτά από τον χρόνο σας απαιτεί η συγκεκριμένη κις και φρέσκο σολομό και θα έχετε την απόλαυση στο πιάτο σας.

Υλικά

-1 έτοιμη ζύμη, βαριά, χωριάτικη
-200 γραμμάρια φρέσκο σολομό
-1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
-2 αυγά
-1 κρεμμύδι
-1/2 κουταλιά σούπας βούτυρο
-1 κουταλιά σούπας άνηθο κομμένο
-Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

-Ανάψτε τον φούρνο στους 190 βαθμούς
-Απλώστε λαδόκολα και την ζύμη σε ταψάκι και ψήστε την για 8 λεπτά στο φούρνο -Τσιμπήστε την με πηρούνι
-Σε τηγάνι βάλτε το βούτυρο και ασπρίστε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-Κόψτε τον φρέσκο σολωμό σε κύβους -Ρίξτε τους στο τηγάνι να πάρουν λίγο χρώμα, όχι να καούν, για 2 λεπτά
-Σε μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά και τον άνιθο
-Ρίξτε αλάτι και πιπέρι
-Απλώστε τους κύβους σολωμού με το κρεμμύδι στην ζύμη, περιχύστε με την κρέμα
-Ψήστε για 25 λεπτά να χρυσίσει η επιφάνεια
-Σερβίρετε με μια σαλάτα.