Ελλάδα

Σε αδιέξοδο οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις “Καρυπίδη”, αναφέρει το σωματείο

Σε αδιέξοδο οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις “Καρυπίδη”, αναφέρει το σωματείο
Ανακοίνωση με αφορμή την αυτοκτονία της 42χρονης.

Σε αδιέξοδο παραμένουν χίλιοι τετρακόσιοι εργαζόμενοι στην επιχείρηση σούπερ μάρκετ «Καρυπίδη», όπως αναφέρει το σωματείο τους με αφορμή το θάνατο της 42χρονης υπαλλήλου στα Γιαννιτσά. 

Το πανελλαδικό σωματείο εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη», πρώην Αρβανιτίδη, αφήνει να εννοηθεί ότι η 42χρονη έδωσε τέλος στη ζωή της, καθώς εδώ και 1,5 χρόνο παρέμενε απλήρωτη – και επιδίδει ευθύνες στην επιχείρηση και στην κυβέρνηση. «Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε βρεθεί για πάνω από 1,5 χρόνο οι εργαζόμενοι της εταιρείας «Καρυπίδης» με την απληρωσιά, με το να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την ομηρία από μέρους της επιχείρησης», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το σωματείο.

Η διοίκηση του σωματείου καταγγέλλει, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν έλαβε μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στην αλυσίδα σούπερ μάρκετ και προσθέτει: «Πλέον, ούτε το πενιχρό επίδομα επίσχεσης παίρνουμε, ούτε επίδομα ανεργίας δικαιούμαστε. Επιπλέον, δεν τηρήθηκε Π.Δ. για τη διαδοχή, ώστε να μη πεταχτούμε στην ανεργία». 

Στο μεταξύ, η Λαϊκή Ενότητα σε ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «τα αίτια της αυτοκτονίας της εν λόγω εργαζομένης παραπέμπουν ξεκάθαρα σε ένα ακόμη εργασιακό «έγκλημα» και υπογραμμίζει ότι ο θάνατός της «είναι αποτέλεσμα της απόγνωσης και της απελπισίας στην οποία βρίσκονται εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, που δουλεύουν χωρίς να πληρώνονται, πολλές φορές μέσα σε άθλιες εργασιακές συνθήκες, χωρίς να προστατεύονται από τη νομοθεσία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments