Ελλάδα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας
"Δεν θα δεχτούμε η κυβέρνηση να δημιουργήσει νέα γενιά συμβασιούχων σε ομηρία στα Νοσοκομεία για ψηφοθηρικούς λόγους" αναφέρει το προεδρείο.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται έξω από το υπουργείο στην οδό Αριστοτέλους και διαμαρτύρονται για τις απολύσεις. Την ίδια ώρα πραγματοποιείται πανελλαδική κινητοποίηση του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ και 5ωρη στάση εργασίας, ώρες 10:00 πμ -15:00 μμ, για τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής, όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ.

Το προσωπικό αυτό είναι επικουρικό, ή από κοινοτικά προγράμματα, ή εργολαβικοί ή πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι σε πολλές περιπτώσεις είναι απλήρωτοι επί μήνες.

«Η απόλυση του εν λόγω προσωπικού θα τινάξει στον αέρα τη λειτουργία των Νοσοκομείων. Οι συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων δεν είναι λύση καθότι υπηρεσίες Επιτρόπων του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνται να υπογράψουν τα εντάλματα πληρωμής του επικουρικού προσωπικού επικαλούμενοι ότι ξεπέρασαν το 24μηνο απασχόλησης με ανανεούμενες συμβάσεις. Ως εκ τούτου η μόνη λύση είναι η μονιμοποίησή τους. Δεν θα δεχτούμε η κυβέρνηση να δημιουργήσει νέα γενιά συμβασιούχων σε ομηρία στα Νοσοκομεία για ψηφοθηρικούς λόγους» αναφέρει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments