Ολοκληρώθηκε η επιλογή των γενικών διευθυντών της Βουλής | Pagenews.gr
Pagenews Team 12 Ιουλίου 2017, 18:37 12 Ιουλίου 2017, 18:37

Η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής ενέκρινε νωρίτερα σήμερα με ευρεία πλειοψηφία την εισήγηση του γενικού γραμματέα Κώστα Αθανασίου για τους προϊσταμένους των γενικών διευθύνσεων Κοινοβουλευτικού Έργου, Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων, Οικονομικών και Διοικητικής Υποστήριξης, και Ηλεκτρονικής Διοίκησης, Βιβλιοθήκης και Εκδόσεων, σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Κανονισμός.

Ν. Βούτσης: Aπό τη Βουλή η εφαρμογή της νομοθεσίας για την επιλογή στελεχών

«Η Βουλή είναι η πρώτη αρχή, όπου εφαρμόστηκε η νέα νομοθεσία για την επιλογή των γενικών διευθυντών και μάλιστα εφαρμόστηκε κατά διευρυμένο και ακόμα πιο δημοκρατικό τρόπο, διότι συμμετείχαν και δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων οι οποίοι είχαν προκύψει από διαδικασίες ψηφοφορίας», ανέφερε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε ότι προηγήθηκε η διαδικασία της αξιολόγησης των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων και η διαδικασία της συνέντευξης. 

Η Επιτροπή που συγκροτήθηκε με απόφαση του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση για την αξιολόγηση των υποψηφίων των προς πλήρωση θέσεων προϊσταμένων γενικών διευθύνσεων απαρτίσθηκε από τον Α΄ αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Αναστάσιο Κουράκη, ως πρόεδρο, τον Δ΄ αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Νικήτα Κακλαμάνη, τον γενικό γραμματέα της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Αθανασίου, τον πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, Ομότιμο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κώστα Μαυριά, την πρόεδρο του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, αναπληρώτρια καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κυρία Ιφιγένεια Καμτσίδου, την υπάλληλο της Βουλής, εκπρόσωπο των εργαζομένων, κυρία Μαρία Αργυροπούλου, και τον υπάλληλο της Βουλής, εκπρόσωπο των εργαζομένων, κ. Σωτήριο Στάμο. Η επιτροπή κατέληξε ομόφωνα στην εισήγηση για τις προαναφερόμενες θέσεις και στη συνέχεια η εισήγηση αυτή εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από την Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής. Οι ερωτήσεις στην προφορική συνέντευξη ήταν κοινές για όλους τους υποψήφιους.

«Αναγνωρίστηκε και αναδείχθηκε μέσα από τη διαδικασία αυτή ότι η Βουλή έχει ένα εξαιρετικό δυναμικό. Σας το λέω ευθέως, από τους 17 που ήταν υποψήφιοι, τουλάχιστον οι μισοί, θα μπορούσαν να είναι άνετα γενικοί διευθυντές. ‘Αρα δεν ήταν μια κατ΄οικονομία επιλογή. Υπήρξε ευρεία, ευρύτατη συναίνεση στις επιλογές που έγιναν», είπε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: