«Αστακός» η Θεσσαλονίκη – Ένταση μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ (vid) | Pagenews.gr
Pagenews Team 13 Ιουλίου 2017, 16:56 13 Ιουλίου 2017, 16:56

Συγκέντρωση και πορεία με ένταση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη πριν από τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. 

Η συγκέντρωση ήταν ενάντια στην αναγόρευση Γιούνκερ ως επίτιμου διδάκτορα του ΑΠΘ. Φοιτητές αριστερών παρατάξεων ξεκίνησαν από τη Νομική Σχολή και κατευθύνθηκαν προς τον Λευκό Πύργο από την Εθνικής Αμύνης.

Στον Λευκό Πύργο ήταν ήδη συγκεντρωμένοι σε κάλεσμα του Συντονιστικού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και της Λαϊκής Ενότητας, με το σύνθημα «Γιούνκερ: ανεπιθύμητος στην πόλη μας!».

Σύμφωνα με το voria.gr, οι δύο συγκεντρώσεις, ενωμένες, πάνω από 100 άτομα συνολικά, ξεκίνησαν πορεία κατευθυνόμενες προς το Μέγαρο Μουσικής.

Αρχικά, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πορευθούν μέσω της Νέας Παραλίας, ωστόσο οι κλούβες των ΜΑΤ στο ύψος των ομπρελών του Ζογγολόπουλου τους απέτρεψαν και έτσι κατευθύνθηκαν στο Μέγαρο από τη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μόλις οι διαδηλωτές έφτασαν στον φραγμό της αστυνομίας, συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ, επιχειρώντας να διασπάσουν τον κλοιό. Τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων.