Ελλάδα

Κέρκυρα: Προφυλακιστέα η μητέρα της 14χρονης που έπεσε θύμα του παιδόφιλου

Κέρκυρα: Προφυλακιστέα η μητέρα της 14χρονης που έπεσε θύμα του παιδόφιλου
Φέρεται να έδινε τη συγκατάθεσή της για να ασελγεί ο 55χρονος επιχειρηματίας στο κοριτσάκι.

Την απόφαση της προφυλάκισης της μητέρας της 14χρονης, η οποία είχε πέσει θύμα από 55χρονο επιχειρηματία από τον Βόλο, αποφάσισαν σήμερα ομόφωνα ο ανακριτής και ο εισαγγελέας Κέρκυρας, έπειτα από την πολύωρη απολογία της.

Οι κατηγορίες που οδήγησαν τη μάνα στην προφυλάκισή της, είναι η συνέργεια στην αποπλάνηση και η κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια με ενήλικο έναντι αμοιβής, κατηγορίες που έρχονται να προστεθούν στις ήδη υπάρχουσες της αμέλειας και της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, που είχαν οδηγήσει αρχικά στη σύλληψή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ανήλικη ζούσε στον Βόλο με τα υπόλοιπα τέσσερα αδέρφια της, τον πατριό της και τη μητέρα της που είχε εξ’ ολοκλήρου επιμέλειά της.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο συνήγορος υπεράσπισης της 40χρονης μάνας, Γιάννης Ρίγγας, «η προσωρινή κράτηση της κατηγορούμενης μητέρας ήταν αυστηρή και οπωσδήποτε μη αναγκαία σε σχέση, κυρίως, με τα στοιχεία της δικογραφίας.

Η κατηγορούμενη ευελπιστεί ότι πριν τη δίκη θα περιορισθεί η εμπλοκή της στη θλιβερή αυτή υπόθεση στις πραγματικές διαστάσεις. Είναι γεγονός ότι ο χρόνος σε υποθέσεις μείζονος ενδιαφέροντος λειτουργεί υπέρ της αλήθειας» τόνισε ο κ. Ρίγγας, προσθέτοντας: «Κακή μητέρα είναι. Μητέρα τέρας δεν είναι».

Να σημειωθεί ότι η 14χρονη βρίσκεται ήδη υπό την προστασίας του «Χαμόγελου του Παιδιού» που από την πρώτη μέρα ενδιαφέρθηκε για την κατάσταση και το μέλλον της ανήλικης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments