Διεθνή

“Οι Παρατηρητές”: Οι καλύβες-κουκουβάγιες έξω απ’ το Μπορντό (pics)

“Οι Παρατηρητές”: Οι καλύβες-κουκουβάγιες έξω απ’ το Μπορντό (pics)
Μία μοναδική κατασκευή κτιρίων. Σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από τοπική εταιρεία σύγχρονης τέχνης, ενώ πηγή έμπνευσης ήταν οι μικρές κουκουβάγιες που φωλιάζουν στο έδαφος, στο έλος που είναι εκεί γύρω.

Μια συστάδα από τρεις κενές ξύλινες κουκουβάγιες κρυφοκοιτάζουν από μια προκυμαία, έξω από το Μπορντό της Γαλλίας. Ενωμένες εσωτερικά, σχηματίζουν μια δίπατη ξύλινη καλύβα και οι σανίδες στην οροφή θυμίζουν τα καλυμμένα με φτέρωμα κεφαλάκια των νυχτόβιων πτηνών.

Η κατασκευή είναι μέρος μίας σειράς από διάφορα κτίρια που είναι διασκορπισμένα στην περιοχή, ουσιαστικά δημόσιες καλύβες που προσκαλούν τους περαστικούς ταξιδιώτες εξερευνητές να περάσουν τη νύχτα και το επόμενο πρωί να συνεχίσουν την πεζοπορία στους ατελείωτους αμπελώνες της περιοχής.

Δεν διαθέτουν νερό ή ηλεκτρικό, αλλά μπορούν να κοιμήσουν μέχρι 9 άτομα,

Σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από την τοπική εταιρεία σύγχρονης τέχνης Zebra3, ενώ πηγή έμπνευσης ήταν οι μικρές κουκουβάγιες που φωλιάζουν στο έδαφος, στο έλος που είναι εκεί γύρω.

«Η ιδέα των πουλιών μου ήρθε πολύ γρήγορα» είπε η σχεδιάστρια Καντίς Πετριγιό.

«Μετά την τελευταία επέκταση της εμπορικής ζώνης, είδα αποδημητικά να στροβιλίζονται στον ουρανό, αναζητώντας το χώμα που είχε ξεραθεί. Το μάτι του πουλιού και το καμπυλωτό σχήμα της κατασκευής είναι φόρος τιμής στους γλύπτες Φρανσουά Πομπόν και Φρανσουά-Ξαβιέ Λαλάν» πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments