Πολιτική

Μήνυμα Τσίπρα σε Αγκυρα: Σκύλος που γαβγίζει δεν είναι αποτελεσματικός (vid)

Μήνυμα Τσίπρα σε Αγκυρα: Σκύλος που γαβγίζει δεν είναι αποτελεσματικός (vid)
Κατά την κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στη Θεσσαλονίκη.

Μια παροιμία χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να στείλει μήνυμα στην Τουρκία η οποία κλιμακώνει τις προκλήσεις της τόσο στην Κύπρο με τις εξορύξεις όσο και στο Αιγαίο.

"Αποτελεσματικός σκύλος δεν είναι αυτός που γαβγίζει" είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κατά την κοινή συνέντευξή του με τον πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, ο ίδιος και ο σέρβος πρόεδρος συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει ρεαλιστική προσέγγιση από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ στο ζήτημα της ονομασίας, κάνοντας λόγο για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση με ένα όνομα έναντι όλων (erga omnes).

Οι κ. Τσίπρας και Βούτσιτς υπέγραψαν διμερείς συμφωνίες σε πεδία όπως η στρατιωτική εκπαίδευση και ο τουρισμός, ενώ συμφωνήθηκε επίσης η εγγύτερη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς ασφάλειας και αντιμετώπισης των δικτύων trafficking.

"Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης των τουριστικών ροών μεταξύ Ελλάδας και Σερβίας" επισήμανε ο πρωθυπουργός. ενώ σημείωσε ότι οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην ενεργειακή συνδεσιμότητα την οποία χαρακτήρισε καίρια για την οικονομική ανάπτυξη των χωρών μας.

Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε, τέλος, ότι η Ελλάδα θα είναι πάντα αταλάντευτος υποστηρικτής της ευρωπαϊκής προοπτικής της Σερβίας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments