Αθλητισμός

Γιαγκελόνια: Άπειρη στην Ευρώπη, υπολογίσιμη στην Πολωνία

Γιαγκελόνια: Άπειρη στην Ευρώπη, υπολογίσιμη στην Πολωνία
Ο σύλλογος από το Μπιάλιστοκ της Πολωνίας μπορεί να μην έχει γράψει αρκετά ευρωπαϊκά χιλιόμετρα, ωστόσο χρόνο με το χρόνο μετατρέπεται σε μια υπολογίσιμη δύναμη της Πολωνίας.

Η Γιαγκελόνια βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά από την Καμπάλα στην πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League και εν συνεπεία στο δρόμο του Παναθηναϊκού.

Ο σύλλογος από την Πολωνία συμπληρώνει σε τρία χρόνια έναν αιώνα ζωής (1920), ωστόσο δεν είχε ως τώρα καταφέρει να επιδείξει κάτι σημαντικό στο εγχώριο ποδόσφαιρο (έχει κατακτήσει ένα κύπελλο και ένα σούπερ καπ). Η άνοδός της ομάδας από το Μπιάλιστοκ αρχίζει την τρέχουσα δεκαετία με την πρώτη της ευρωπαϊκή πρόκριση το 2010, όταν και αποκλείστηκε πέφτοντας πάνω στον Άρη, ενώ πέρσι έφτασε ένα βήμα πριν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, όμως στο τέλος, η Λέγκια ήταν αυτή που κατάφερε να πανηγυρίσει.

Υπό τις οδηγίες του Πρόμπιερζ, η Γιαγκελόνια γνώρισε ημέρες δόξας, όμως από φέτος πορεύεται με διαφορετικό «τιμονιέρη», τον άπειρο μα φιλόδοξο, Ιρινέους Μάμροτ, ο οποίος μέχρι τώρα προπονούσε ομάδες β’ κατηγορίας. Οι Πολωνοί έφτασαν ως εδώ έχοντας αποκλείσει με σχετική ευκολία την Ντιναμό Μπατούμι από τη Γεωργία, ενώ έχουν πάρει σαφές προβάδισμα πρόκρισης κόντρα στην Γκαμπάλα, μετά το 1-1 του Αζερμπαϊτζάν.

Η Γιαγκελόνια έχει ως έδρα το «Μπιάλιστοκ Στάντιον», χωρητικότητας 22.300 θεατών, το οποίο ετοιμάζεται, παράλληλα με τα ματς του Europa League, να φιλοξενήσει και αυτά του πολωνικού πρωταθλήματος, το οποίο αρχίζει σε λίγες ημέρες!

Πηγή: panathinaikos24.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments