Διεθνή

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που οι τρομοκράτες πέφτουν νεκροί στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ (pics&vid)

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που οι τρομοκράτες πέφτουν νεκροί στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ (pics&vid)
Τρεις τρομοκράτες σκοτώθηκαν, αλλά πρόλαβαν να τραυματίσουν τρεις ανθρώπους στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Τρεις δράστες πυροβόλησαν σήμερα εναντίον Ισραηλινών αστυνομικών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ προτού διαφύγουν με κατεύθυνση την πλατεία των Τεμενών όπου οι δυνάμεις ασφαλείας τους σκότωσαν, ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις Ισραηλινοί αστυνομικοί, εκ των οποίων οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανέφερε ο ανώτερος υγειονομικός αξιωματούχος, Magen David Adom, στο Reuters, χωρίς να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητα των δραστών.Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ τρεις τρομοκράτες άνοιξαν πυρ κατά Ισραηλινών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 3 άνθρωποι.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρομοκράτες έχουν πέσει νεκροί από τα πυρά της αστυνομίας, ενώ μέχρι στιγμής καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει ευθύνη για την επίθεση. Από τους τραυματίες οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι οι τρεις δράστες κινήθηκαν από το Όρος του Ναού προς την Πύλη των Λεόντων, όταν εντόπισαν τους αστυνομικούς. Άνοιξαν πυρ κι έτρεξαν σε ένα από τα τεμένη που υπάρχουν στο χώρο. Αστυνομικοί τους κυνήγησαν και τους σκότωσαν.

Πάνω τους βρήκαν τα όπλα. Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ιερουσαλήμ διέταξε να εκκενωθεί και να κλείσει το Όρος του Ναού. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς χώρους στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας, Gilad Erdan, είπε ότι η επίθεση είναι ακόμη υπό διερεύνηση, σύμφωνα με την Haaretz.

«Η επίθεση σήμερα είναι μια δύσκολη και σοβαρή περίπτωση κατά την οποία ξεπεράστηκαν κάποιες κόκκινες γραμμές. Η επίθεση είναι ακόμη υπό έρευνα και απαιτεί από εμάς να επανεξετάσουμε όλες τις ρυθμίσεις ασφαλείας στην Πλατεία των τεμένων και τα περίχωρά της» είπε ο υπουργός.

«Καλώ όλους τους δημόσιους ηγέτες να δράσουν για να ηρεμήσει η κατάσταση και να διατηρηθεί η ησυχία στην Ιερουσαλήμ»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments