Οικονομία

Σιωπηρή παράταση της ΑΑΔΕ για τα ανασφάλιστα: Πρώτα ο νόμος και μετά τα πρόστιμα

Σιωπηρή παράταση της ΑΑΔΕ για τα ανασφάλιστα: Πρώτα ο νόμος και μετά τα πρόστιμα
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική διάταξη με τα πρόστιμα-παράβολα.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) διευκρινίζει ότι θα προσχωρήσει στην έκδοση των παραβόλων για τα ανασφάλιστα οχήματα αφού ψηφιστεί ο σχετικός νόμος στη Βουλή.

Παράλληλα, πηγές της ΑΑΔΕ επισημαίνουν ότι η Αρχή δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέα διασταύρωση χωρίς πρώτα να έχει εξασφαλιστεί η βεβαιότητα ότι τα στοιχεία των ασφαλισμένων οχημάτων που της αποστέλλονται είναι τα σωστά.

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία για την ασφάλιση των οχημάτων χωρίς να χρειαστεί οι ιδιοκτήτες τους να πληρώσουν κάποιο πρόστιμο έληξε σήμερα, ωστόσο όπως φαίνεται το «παράθυρο» θα μείνει ανοικτό μέχρι νεωτέρας.

Φυσικά, όλο αυτό γίνεται καθώς εξαρχής υπήρχαν πολλά λάθη στις βάσεις δεδομένων κι έτσι πριν από τη νέα διασταύρωση, θα επιχειρηθεί να διορθωθούν τα όλα τα σφάλματα.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η σχετική διάταξη με τα πρόστιμα-παράβολα, τα οποία θα διαμορφωθούν ως εξής:

– 100 ευρώ για δίκυκλα μέχρι 250 κυβικά εκατοστά– 150 ευρώ για δίτροχα πάνω από 250 κυβικά εκατοστά– 200 ευρώ για αυτοκίνητα έως 1.000 κυβικά εκατοστά– 250 ευρώ για αυτοκίνητα πάνω από 1.000 κυβικά εκατοστά

Πάντως όσοι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων έχουν ήδη καταβάλει το πρόστιμο-παράβολο των 250 ευρώ -υπολογίζεται πως είναι περίπου 6.000- και στη συνέχεια ασφάλισαν το όχημά τους, θα πρέπει να αναμένουν πίσω τα 250 ευρώ καθώς θα τους επιστραφούν. 

Περισσότερα από 320.000 οχήματα ασφαλίστηκαν από την 1η Ιουνίου, καθώς μετά το αλαλούμ και την αναστάτωση που προκάλεσαν τα ειδοποιητήρια που εστάλησαν στους φορολογούμενους, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έτρεξαν είτε να ασφαλίσουν τα οχήματά τους είτε να πληρώσουν τα σχετικά πρόστιμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments