Ανασχηματισμός… στην τρόικα – Ποιοι αποχωρούν από τους θεσμούς | Pagenews.gr
Pagenews Team 14 Ιουλίου 2017, 09:51 14 Ιουλίου 2017, 9:51

Με αλλαγές στη σύνθεσή της από το φθινόπωρο αναμένεται η τρόικα. Tο τελευταίο – τύποις – μνημονιακό έτος θα επέλθει αλλαγή φρουράς σε βασικούς "παίκτες" των θεσμών. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια της Καθημερινής στις Βρυξέλλες το φθινόπωρο συζητείται να αποχωρήσει ο επικεφαλής του ελληνικού προγράμματος από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ντέκλαν Κοστέλο.

Η αποχώρηση δεν είναι επιβεβαιωμένη, αλλά κυκλοφορεί στους κύκλους των Βρυξελλών.

Για αντικαταστάτης του κ. Κοστέλο, ακούγεται το όνομα του Πορτογάλου Ζοάο Νογκουέιρα Μαρτίνς, ο οποίος ήταν νούμερο δύο στο πρώτο πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα.

Ο έτερος "παίκτης" που θααποχωρήσει στο τέλος του έτους, είναι ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ, ο οποίος από τις 31 Ιανουαρίου συνταξιοδοτείται και θα αποχωρήσει από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Προηγουμένος όμως μεσολαβούν οι πολιτικές ανακατατάξεις στην Ολλανδία. Είναι πολύ πιθανό τέλος Αυγούστου να έχει σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση στην Ολλανδία, με αποτέλεσμα ο επικεφαλής του Eurogroup Γ. Ντάισελμπλουμ να μην είναι πλέον υπουργός Οικονομικών και να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου του Eurogroup. Σε κάθε περίπτωση, ο Ολλανδός πολιτικός θα πρέπει να αντικατασταθεί στις αρχές της επόμενης χρονιάς, καθώς λήγει η θητεία του. 

Ετικέτες: