Αθλητισμός

«Γι’ αυτό μειώθηκαν οι τραυματισμοί»

«Γι’ αυτό μειώθηκαν οι τραυματισμοί»
Μέσα από διαρκή μελέτη στον ΠΑΟΚ κατάφεραν την περσινή σεζόν να ελαχιστοποιήσουν τους τραυματισμούς και με τη βοήθεια των ειδικών έγινε η ανάλυση του τρόπου που ακολουθήθηκε.

Ο ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική περίοδο κατόρθωσε να απαλλαγεί από τον μεγάλο βραχνά των πολλών μυϊκών προβλημάτων, ζήτημα που του είχε στερήσει πολύ μεγάλο ποσοστό του ρόστερ του τη σεζόν 2015-2016.

Για να συμβεί αυτό, πολλά ήταν αυτά που άλλαξαν και έπαιξαν τον δικό τους ρόλο. Αρχικά, η ύπαρξη γυμναστηρίου με όλα τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, η παροχή των καλύτερων δυνατών συνθηκών αποκατάστασης και η δυνατότητα καθημερινής σίτισης των μελών της ομάδας, αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα στην αναβάθμιση της καθημερινότητας των ποδοσφαιριστών.

Μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκτίμηση του γιατρού και των εργοφυσιολόγων του «Δικεφάλου» για τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν στη δραστική μείωση του προβλήματος των τραυματισμών.

Αναλυτικά οι παράγοντες όπως αυτού τους ανέλυσαν:

1. Η σωστά δομημένη προπόνηση, κάτι που σχετίζεται με την επιλογή συγκεκριμένου προγράμματος από το τεχνικό επιτελείο και τη σωστή διαχείριση των πραγμάτων.

2. Η εκπόνηση εξατομικευμένου προγράμματος βελτίωσης για κάθε ποδοσφαιριστή, βάσει των αδυναμιών του (π.χ. μυϊκές ανισορροπίες), κάτι που έχει διαπιστωθεί μετά από εξειδικευμένες μετρήσεις.

3. Αναγνώριση των προβλημάτων, η διάγνωση και η θεραπεία. Οι παραπάνω παράγοντες υποστηρίχτηκαν στην πράξη από τη θέσπιση αυστηρών κανόνων βάσει εσωτερικού κανονισμού και σε συνδυασμό με την επιλογή των σωστών μεθόδων για την πρόληψη και την αποφυγή μυικών προβλημάτων.

Πηγή: sdna.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments