Οικονομία

Financial Times: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές μετά από τρία χρόνια

Financial Times: Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές μετά από τρία χρόνια
"Oι αγορές πίστωσης εξακολουθούν να αισθάνονται πολύ υγιείς" αναφέρεται στο δημοσίευμα το οποίο επικαλείται τραπεζικές πηγές και κάνει λόγο για πολύ θετικό momentum.

Δημοσίευμα για την Ελλάδα και την έξοδο στις αγορές που ετοιμάζει φιλοξενούν οι Financial Times. Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα της Αμερικής, η ελληνική κυβέρνηση θα βγει στις αγορές με πενταετές ομόλογο αυτή ή την επόμενη εβδομάδα, ενώ κάνει λόγο για πολύ θετικό momentum.

«Η Ελλάδα ετοιμάζεται να πουλήσει κυβερνητικά ομόλογα για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια, κάτι που αποτελεί την πιο πρόσφατη ένδειξη της προθυμίας των επενδυτών να ξεχάσουν τα παλιά προβλήματα» γράφει η εφημερίδα. 

«Η νοτιοευρωπαϊκή χώρα αναμένεται να πουλήσει πενταετές ομόλογο αυτή την εβδομάδα ή την επόμενη, επισημαίνουν τραπεζίτες που γνωρίζουν τα σχέδια» αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Υπάρχει «πολύ θετικό momemtum» και «οι αγορές πίστωσης εξακολουθούν να αισθάνονται πολύ υγιείς», ανέφερε ένας τραπεζίτης.

«Η αγορά είναι ανοικτή για την Ελλάδα», επεσήμανε ένας άλλος.

Την ίδια ώρα σε πτωτική τροχιά εξακολουθούν να κινούνται οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με το 10ετές να υποχωρεί κάτω από το 5,3%, καθώς οι επενδυτές περιμένουν με ενδιαφέρον την πρώτη απόπειρα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές από το 2014.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments