Κοντονής: Θα έτριβε τα χέρια της η ΝΔ αν γινόντουσαν τα επεισόδια του 2008 | Pagenews.gr
Pagenews Team 18 Ιουλίου 2017, 19:18 18 Ιουλίου 2017, 19:18

Στην αντεπίθεση περνά ο Σταύρος Κοντονής εξαπολύοντας «πυρά» στη ΝΔ, η οποία σε ανακοίνωσή της τον χαρακτήρισε «ηθικό αυτουργό» των επεισοδίων για την Ηριάννα.

«Δεν περίμενα τέτοιο ακροδεξιό κατήφορο από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης στην ΕΡΤ, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι ήθελε να επαναληφθούν τα επεισόδια του 2008 στην Αθήνα.

«Εξέφρασα τις αρνητικές εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί μετά την οριακή απόφαση, αλλά συγχρόνως είπα ότι η κυβέρνηση καταδικάζει τις βιαιοπραγίες και λεκτικές επιθέσεις στη σύνθεση του δικαστηρίου και είχα καταδικάσει τα μεμονωμένα επεισόδια που είχαν συμβεί εκείνη την ώρα», είπε για τις δηλώσεις του που προκάλεσαν αίσθηση, καθώς είχε χαρακτηρίσει ως «δυσάρεστη έκπληξη» την απόφαση του δικαστηρίου.

«Είναι προφανές ότι η ΝΔ περίμενε χθες να συμβεί ότι συνέβη το 2008 στην Αθήνα. Θα έτριβαν τα χέρια τους αν είχαν συμβεί εκτεταμένα επεισόδια του βεληνεκούς του 2008. Επειδή δεν τους βγήκε αυτό, προβαίνουν σε ανοίκειες επιθέσεις», συμπλήρωσε ο κ. Κοντονής.

Παράλληλα, απέρριψε τις κατηγορίες για παρέμβαση στο έργο των δικαστών, δηλώνοντας ότι αυτό θα σήμαινε ότι «πριν από τη λήψη της απόφαση κάποιος παρεμβαίνει για να επηρεάσει την κρίση των δικαστών».

Τόνισε ότι ο οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να εκφράσει τη γνώμη του για μία δικαστική απόφαση και σε ερώτηση για το αν αυτό μπορεί να το κάνει ο υπουργός Δικαιοσύνης, απάντησε: «Οποιοσδήποτε μπορεί, στα πλαίσια του συντάγματος και της ευπρέπειας του πολιτικού λόγου».

Ο κ. Κοντονής επανέλαβε τη θέση του ότι οι δικαστές είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη, τόνισε ότι όλες οι συνταγματικές αρχές και εξουσίες υπόκεινται στην κρίση και την κριτική, κανείς δεν διαφεύγει και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι οι Έλληνες δικαστές δεν επιθυμούν την αφωνία.

Ο υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν αντιδικεί με τη δικαιοσύνη, ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση έχει δείξει εμπράκτως την εμπιστοσύνη της στους Έλληνες δικαστές. «Οι αποφάσεις των δικαστηρίων θα γίνονται σεβαστές, είτε συμφωνούμε, είτε δεν συμφωνούμε», πρόσθεσε.

Ετικέτες: