Σε υψηλούς τόνους η εξέταση Λοβέρδου στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία | Pagenews.gr
Pagenews Team 18 Ιουλίου 2017, 20:00 18 Ιουλίου 2017, 20:00

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε και σήμερα, η εξέταση του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Ο πρώην υπουργός Υγείας κατηγόρησε την πλειοψηφία της επιτροπής για μεροληψία, λέγοντας ότι «έχει κάνει εκ των προτέρων αξιολογική κρίση και δεν περιμένει να διαμορφώσει άποψη ακούγοντας τις απαντήσεις του».

Ερωτηθείς «εάν έκανε, επί υπουργίας του, ενέργειες ώστε να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Ερρίκος Ντυνάν και να λειτουργήσει υποστηριχτικά στο εθνικό σύστημα υγείας με δεδομένες τις σύγχρονες υποδομές του» ο κ. Λοβέρδος απήντησε ότι «έκανε όλες τις ενέργειες που απαιτούνταν ώστε να συνεχίσει το νοσοκομείο να υπάρχει και να λειτουργεί». 

Επανέλαβε, πολλές φορές, κατά τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του ότι έδωσε «βεβαίωση καλής λειτουργίας» την οποία είχε χάσει το νοσοκομείο και ότι προσπάθησε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας που είχε εκείνη την περίοδο το Ερρίκος Ντυνάν σε άμεση σχέση με την αντιδικία που είχε με την τράπεζα Marfin.

Ο πρώην υπουργός Υγείας επέμεινε ότι αιτία των προβλημάτων του Ντυνάν ήταν η διοίκησή του, και συγκεκριμένα ο πρόεδρος Ανδρέας Μαρτίνης ο οποίος «δεν δεχόταν» -όπως σημείωσε- «καμία λύση για την εξυγίανση του νοσοκομείου, αντίθετα συνέχιζε να διατηρεί υπερεξουσίες τόσο στη διοίκηση του νοσοκομείου όσο και στο ΔΣ».

Στην πολύωρη κατάθεσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος υποστήριξε και σήμερα ότι ο ίδιος ως υπουργός απέσυρε την εκπροσώπηση του κράτους από το Ντυνάν ζητώντας να παραιτηθούν τα τρία μέλη που είχε ορίσει στο ΔΣ όταν διαπίστωσε ότι ο Ανδρέας Μαρτίνης δεν δεχόταν καμία λύση που θα συνέβαλε στη εξυγίανση του νοσοκομείου.

Ετικέτες: