Αθλητισμός

Δουβής: Η ΑΕΚ θα προχωρήσει σίγουρα στο γηπεδικό

Δουβής: Η ΑΕΚ θα προχωρήσει σίγουρα στο γηπεδικό
Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ έκανε λόγο για θετικότατες συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς και εξελίξεις που θα υπάρξουν πολύ σύντομα.

Αίσιο τέλος θα έχει το γηπεδικό ζήτημα της μπασκετικής ΑΕΚ, όπως δήλωσε ο Σταύρος Δουβής στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο αντιπρόεδρος της κιτρινόμαυρης ΚΑΕ αποκάλυψε πως οι συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι θετικότατες και έτσι πολύ σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις. 

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Πιστεύω ότι και οι τρεις μεγάλες ομάδες δικαιούνται να έχουν. ΑΕΚ και ΠΑΟ μοιράζονται την ίδια στέγη, ενώ ο Ολυμπιακός είναι μόνος του. Αλλά, δεν γίνεται να γίνεις κολοσσός εάν δεν έχεις δική σου εγκατάσταση και να τη διαχειρίζεσαι μόνο εσύ. Είμαι σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα προχωρήσει. Οι συζητήσεις είναι θετικότατες με τους αρμόδιους και πιστεύω ότι θα έχει αίσιο τέλος».

Για τον Μάκη Αγγελόπουλο: «Είναι τυχερή η ΑΕΚ που ο Μάκης ασχολείται με τον τέτοιο ζήλο για την ομάδα και δίνει το δικαίωμα σε εκείνους που αγαπούν το μπάσκετ και την ΑΕΚ να ελπίζουν σε κάτι καλύτερο».

Για την κλήση του Λαρεντζάκη στην προεπιλογή της Εθνικής: «Ο Γιαννούλης έκανε μία απίστευτη σεζόν. Πιστεύω πολύ σε αυτό το παιχνίδι. Είναι πεισματάρης, εργατικός και μόνο η κλήση στην Εθνική ομάδα πρέπει να τον κάνει υπερήφανο και να του δώσει τη διάθεση να δουλέψει ακόμη περισσότερο».

Για τα νεαρά ταλέντα που παίρνει η ΑΕΚ: «Είναι φανερό ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν ένα εξαιρετικό περιβάλλον στη σημερινή ΑΕΚ. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τη διοίκηση αλλά και το προπονητικό τιμ και θα πάρουν την ευκαιρία. Αυτόν τον στόχο έχει η ΑΕΚ. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε 3-4 χρόνια, να έχει στην αντρική της ομάδα έναν κορμό Ελλήνων που θα φτάσουν την ΑΕΚ εκεί που πρέπει. Ακόμη και στην παιδική ομάδα έχουμε καλούς παίκτες. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά και φέτος σε επίπεδο Ακαδημιών».

Για το αν η ΑΕΚ είναι κοντά στον Κάντι Λαλέιν: «Έτσι φαίνεται. Έκανε καλό ψάξιμο το τεχνικό επιτελείο και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα που θα παίζει ελκυστικό μπάσκετ. Να παίζει γρήγορα, να βάζει πολλούς πόντους και να παίζει άμυνα. Έχουμε μονάδες και πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Για τις 12 ομάδες στην Α1 από τη σεζόν 2019/2020: «Ήταν μία πολύ καλή Γενική Συνέλευση. Είναι φανερό ότι στον ελληνικό χώρο, σε μία χώρα που το μπάσκετ είναι πολύ ψηλά, υπάρχει αυτή η απαίτηση για να γίνουν κάποια πράγματα και να πάμε καλύτερα. Η πρόταση που υπάρχει από χορηγούς, των μεγάλων ομάδων και των τηλεοπτικών σταθμών είναι ένα πιο ισχυρό πρωτάθλημα με λιγότερες ομάδες. Αυτό γίνεται σε πολλές χώρες της Ευρώπης. Αυτός είναι ο στόχος. Η πίτα είναι μικρότερη, αλλά το προϊόν είναι πολύ καλό. Είναι υποχρέωσή μας, εμάς που είμαστε σε ένα πόστο στην ένωση των σωματείων, να το προωθήσουμε και να το ανεβάσουμε περισσότερο. Έτσι, σε δύο χρόνια θα έχουμε 12 ομάδες, με ανάλογες κινήσεις για το σύστημα των αγώνων. Για να έχουμε οι ομάδες περίπου τα ίδια παιχνίδια και να ανεβάσουμε το άθλημα. Έκανε μία πρόταση ο Γαλατσόπουλος να γίνουν κάποιες κινήσεις για να αναβαθμιστεί ο ΕΣΑΚΕ. Έγινε αποδεκτή από όλους και πιστεύω ότι σύντομα θα ασχοληθούμε και με αυτό. Να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να γίνει το άθλημά μας πιο ελκυστικό».

Για το «όχι» στους επτά ξένους: «Ήταν πρόταση της ΑΕΚ. Είναι πρόταση που έκανε η FIBA για το Champions League, όπου συμμετέχουν τρεις ελληνικές ομάδες. Είχε στόχο να ελαφρύνει οικονομικά τις ομάδες. Πέρα από τις 16 που παίζουν στην Ευρωλίγκα, υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες με μεγάλα μπάτζετ και θα πρέπει να τους αντιμετωπίσουμε και εμείς σ’ αυτή τη διοργάνωση. Αυτές παίζουν με 10 και με 12 ξένους. Έχουν το σύστημα των νατουραλιζέ. Έτσι, θα έπρεπε και εμείς να είχαμε έναν παίκτη παραπάνω που δεν ενοχλούσε την υπάρχουσα κατάσταση. Παρέμεινε το έξι ξένοι και έξι Έλληνες».

Για το αν έγινε κάτι άλλο στη ΓΣ του ΕΣΑΚΕ: «Δεν έγινε κάτι. Πέρασε ο κανονισμός του πρωταθλήματος και ο Πειθαρχικός κανονισμός. Έγιναν προτάσεις από ομάδες που πέρασαν και δεν πέρασαν. Είμαστε σε μία περίοδο που ελπίζω να μην διαταραχθεί η λειτουργία του ελληνικού μπάσκετ. Και λέω για τα προκριματικά των εθνικών ομάδων τον Νοέμβριο…».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments