Αθλητισμός

Ελλάδα – Λιθουανία 76-72

Ελλάδα – Λιθουανία 76-72
Η Εθνική Νέων με μεγάλη εμφάνιση στο τέταρτο δεκάλεπτο και... small ball κατάφερε να φέρει «τούμπα» το παιχνίδι, γυρίζοντας από το -15 (46-61, 28').

Η Εθνική Νέων κατάφερε το… ακατόρθωτο! Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου κατάφερε να κάνει επική ανατροπή, σε ένα παιχνίδι που έμοιαζε… χαμένο, κόντρα στη Λιθουανία. Όλα αυτά σε μια αναμέτρηση όπου οι Λιθουανοί για 30 και κάτι λεπτά έδειχναν να έχουν φέρει στα μέτρα τους το παιχνίδι.

Η «γαλανόλευκη», όμως, με ανατροπή… ψυχής κατάφερε να πάρει τη νίκη με 76-72 κόντρα στη Λιθουανία και να πάρει μια μεγάλη πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20, όπου θα αντιμετωπίσει την Ισπανία, το βράδυ του Σαββάτου (22/07, 21:15) με φόντο μια θέση στον μεγάλο τελικό του τουρνουά!

Η «γαλανόλευκη» μπήκε δυνατά στο παρκέ και κατάφερε να βρει λύσεις από τον Θοδωρή Καρρά, ο οποίος αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της «γαλανόλευκης» επίθεσης (8-0 στο 4′). Οι Λιθουανοί βρήκαν λύσεις από την περιφέρεια, όμως η Εθνική διατηρούσε το προβάδισμα στο σκορ (16-14, 7′). Οι Λιθουανοί συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και αυτό βοήθησε, ώστε Ντιενίνις και Βάρνας να ανατρέψουν την κατάσταση για το 18-20. 

Τα τρίποντα έδωααν λύσεις στο δεύτερο δεκάλεπτο στη Λιθουανία, η οποία κατάφερε να ξεφύγει (20-29, 13′). Η Εθνική έβγαζε νευρικότητα στο παιχνίδι και αυτό βοήθησε τους Λιθουανούς να ανεβάσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά (23-33, 15′). Η Εθνική επανήλθε στο σκορ, όμως, χάρη στην άμυνά της. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έβγαλαν περισσότερη ενέργεια και οι Μουράτος-Κόνιαρης μάζεψαν τη διαφορά (35-37, 17′). Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος φώναξε παρών ξανά και ανέτρεψε πλήρως την κατάσταση (39-37, 19′). Ο Δίπλαρος, μάλιστα, έβαλε την… υπογραφή του στο φινάλε του πρώτου μέρους, γράφοντας το 41-38.

Η διαφορά των τριών πόντων έγινε… καπνός στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη στον Μπερούκα (41-44, 22′). Η Εθνική δεν είχε πεαφή με το καλάθι, καθώς υπέστη… μπλακ άουτ, πράγμα που εκμεταλλεύτηκε η Λιθουανία και με επί μέρους 11-0 «έχτισε» διαφορά (44-55, 26′). Οι διαδοχικοί πόντοι του Βάρνας ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά (46-61, 28′). Ο Μουράτος, ομως κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά για το 51-61 του τρίτου δεκαλέπτου.

Η εικόνα της Εθνικής ήταν εντελώς διαφορετική στο τέταρτο δεκάλεπτο. Κάτι το small ball, με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο σε θέση «5», κάτι η πολύ καλή άμυνα, έδωσαν το δικαίωμα στην Εθνική να μαζέψει τη διαφορά (58-64, 34′). Οι Λιθουανοί έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Εθνική, η οποία ισοφαρίσει το παιχνίδι, χάρη σε Χαραλαμπόπουλο και Κόνιαρη (64-64, Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού πήρε την ομάδα από το… χέρι και με δικές του προσπάθειες κατάφερε να βάλει σε θέση οδηγού την Εθνική (66-64, 36′). Τα τελευταία λεπτά είχαν… δραματική εξέλιξη, με το σκορ ισόπαλο στο τελευταίο λεπτό. Ένα πολύ μεγάλο σουτ του Αντώνη Κόνιαρη, όμως έβαλε την «γαλανόλευκη» σε θέση οδηγού, 24” για το τέλος (74-71). Ο Μπελιάουσκας με 1/2 βολές μειωσε σε 74-72, στα 7” για το τέλος και ο Δίπλαρος, με 2/2 βολές «υπέγραψε» τη μεγάλη νίκη της Εθνικής Νέων, με 76-72, με την ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου να παίρνει την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά.

Τα δεκάλεπτα: 18-20, 41-38, 51-61, 76-72.

Ο MVP: Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πήρε από το… χέρι την Εθνική Νέων Ανδρών και την οδήγησε σε μια πολύ μεγάλη νίκη. Ο φόργουορντ του Παναθηναίκού μέτρησε 21 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

O Σκληρός: Ο Αντώνης Κόνιαρης πήρε το πιο σημαντικό ριμπάουντ του αγώνα και έβαλε το πιο μεγάλο σουτ τυο αγώνα!

Ο Αόρατος: Ο Λουκοσιούνας με 3 πόντους και 1/8 σουτ σε 26’34” δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του.

Ο Πεσμένος: Ο Μπελιάουσκας, από πλευράς Λιθουανίας δεν βοήθησε όσο θα περίμεναν άπαντες. Μέτρησε 5 πόντους και 6 ασίστ, έχοντας 2/10 σουτ σε 38’37”. 

Η Στιγμή: Το επιθετικό ριμπάουντ που πήρε ο Αντώνης Κόνιαρης, ο οποίος στη συνέχεια με πολύ μεγάλο σουτ τριών πόντων έγραψε το 74-71, 24” για το τέλος του αγώνα.

Η Γκέλα: Η αντίδραση των Λιθουανών στο τέταρτο δεκάλεπτο, που δεν είχαν απαντήσεις στο small ball και δεν κατάφεραν να σταματήσουν την «γαλανόλευκη».

Η Εξέδρα: Ο κόσμος στο Ηράκλειο έδωσε… παλμό στην Εθνική ομάδα και έδωσε ώθηση ώστε να φτάσει στη μεγάλη νίκη. Φυσικά, άπαντες στο «γαλανόλευκο» στρατόπεδο περιμένουν ακόμα περισσότερο κόσμο στον ημιτελικό με την Ισπανία.

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments