Αθλητισμός

«Μην τον ματιάσουμε», έλεγαν όλοι στον Ολυμπιακό

«Μην τον ματιάσουμε», έλεγαν όλοι στον Ολυμπιακό
Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο Χάσι δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την νέα εξαιρετική εμφάνιση του Κούτρη και είναι χαρακτηριστικό αυτό που έλεγαν όλοι στα “ερυθρόλευκα” αποδυτήρια.

Ο Μπέσνικ Χάσι ήθελε να τσεκάρει πολλά πράγματα στο φιλικό με τον Αστέρα, ενόψει της “μάχης” στο Βελιγράδι με την Παρτίζαν. Ένας απ’ τους παίκτες που ήθελε να τεστάρει ο προπονητής του Ολυμπιακού ήταν και ο Λεονάρντο Κούτρης, με τον αριστερό μπακ των πειραιωτών ν’ αρπάζει την ευκαιρία απ’ τα “μαλλιά”.

Ο 22χρονος αμυντικός έδειξε με τη χθεσινή του εμφάνιση πως οι “ερυθρόλευκοι” πρέπει να τον στηρίξουν και δεν υπάρχει λόγος (αν μείνει στο ρόστερ ο Ντε Λα Μπέγια) να κινηθούν γι’ άλλο αριστερό μπακ. Ο Μπέσνικ Χάσι δεν έκρυβε μετά το τέλος του ματς την ικανοποίηση του για την εξαιρετική εμφάνιση του Κούτρη και είναι χαρακτηριστικό αυτό που έλεγαν όλοι στα “ερυθρόλευκα” αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα. “Να μην το ματιάσουμε το παιδί”.

Η αλήθεια είναι ότι ο νεαρός αμυντικός (τον οποίο ο Χάσι άφησε στο ματς 85 λεπτά) έκανε αυτά που περιμένει ένας προπονητής από ένα σύγχρονο ακραίο μπακ. Μεγάλη συμμετοχή στο επιθετικό κομμάτι του παιχνιδιού, καλές επιστροφές στα μετόπισθεν και σωστές αντιδράσεις στα αμυντικά του καθήκοντα.

Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει ο Χάσι; Τίποτε περισσότερο απ’ αυτά που είδε και γι’ αυτό το λόγο άλλωστε αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Κούτρη στο βασικό σχήμα των πρωταθλητών Ελλάδος, στο πρώτο ματς με την Παρτίζαν. Ο νεαρός μπακ δέχθηκε τα συγχαρητήρια των συμπαικτών του στα αποδυτήρια μετά το τέλος του αγώνα κι ένα στοιχείο που πρέπει να σημειωθεί είναι πως όλοι στου Ρέντη μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον χαρακτήρα του μικρού.

Περιμένει τον Μπεν

Όπως προαναφέραμε το φιλικό με τον Αστέρα ήταν το τελικό τεστ για τον Μπέσνικ Χάσι, ώστε ο Αλβανός προπονητής να διαμορφώσει την καλύτερη εικόνα για τον βαθμό ετοιμότητας των παικτών του λίγες μέρες πριν από το ματς με την Παρτίζαν. Αυτό λοιπόν που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο 45χρονος κόουτς είδε τον Εμενίκε να μην είναι έτοιμος κι αυτό οδηγεί τον Χάσι στην απόφαση να χρησιμοποιήσει τον Μπεν στην κορυφή της επίθεσης. Ο τελευταίος είναι άλλωστε ο επιθετικός που βρίσκεται στη καλύτερη κατάσταση και γι’ αυτό το λόγο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες το “σενάριο” να είναι στη βασική εντεκάδα του Ολυμπιακού.

Δυο λόγια για τον Πάρντο

Οφείλει να σταθεί κάποιος στον Φελίπε Πάρντο, ο οποίος κάνει μια νέα προσπάθεια τη φετινή σεζόν για να παίξει στον Ολυμπιακό. Θα είναι άδικο (και λανθασμένο) να ισχυριστεί κάποιος ότι ο Κολομβιανός δεν έχει δυνατότητες. Ο Πάρντο είναι παίκτης που μπορεί να κάνει “σμπαράλια” την αμυντική γραμμή μιας ομάδας προκαλώντας “ρήγματα” από τα άκρα. Αυτό οφείλεται φυσικά στην ικανότητα που έχει στο παιχνίδι ένας – μ’ έναν και στην “έκρηξη” που βγάζει στο ξεκίνημα των προσπαθειών του.

Κανείς άλλος παίκτης του Ολυμπιακού δεν έχει αυτή την “έκρηξη” του Πάρντο στα πρώτα τρία – τέσσερα μέτρα της εφόρμησης προς την αντίπαλη περιοχή. Το έκανε αυτό ο διεθνής εξτρέμ και στο φιλικό με τον Αστέρα, με τον Πάρντο να έχει ωραίες κινήσεις από τα δεξιά. Είχε καλή συνεργασία με τον Ομάρ, έβγαλε την ομάδα του σε κόντρες αλλά σε πολλές περιπτώσεις σου δίνει μια εικόνα ότι αδικεί τον εαυτό του.

Αυτό λόγω των άστοχων επιλογών στις σέντρες που κάνει και είναι ένα θέμα που το βλέπουμε στον Πάρντο απ’ την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό. Το είδαμε και χθες, με τον Κολομβιανό να κάνει το δύσκολο (“αδειάζοντας” έναν και δύο αντιπάλους) αλλά να τα χαλάει στην τελική πάσα.

Και είναι κρίμα για τον Κολομβιανό γιατί είναι παίκτης που έχει τεχνική κατάρτιση. Η συνέχεια πάντως με τον διεθνή άσο θα έχει ενδιαφέρον, γιατί ο Πάρντο μπορεί να κάνει το come back και να παίξει φέτος στον Ολυμπιακό.

πηγή:  sport-fm.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments