Πολιτική

“Γεύση” ανασχηματισμού στην κυβέρνηση μετά το υπουργικό

“Γεύση” ανασχηματισμού στην κυβέρνηση μετά το υπουργικό
Για ποιους υπουργούς χτύπησαν... καμπάνες χθες, τι σκέφτεται να κάνει ο Τσίπρας και ποιοι είναι οι αμετακίνητοι αυτή τη στιγμή.

Την εικόνα που επικράτησε στο υπουργικό συμβούλιο από το οποίο δεν είδαμε ούτε ένα τηλεοπτικό πλάνο την Τετάρτη, ούτε ακούσαμε εισήγηση του πρωθυπουργού περιγράφει σήμερα η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ".

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σε όλους έμεινε μετά το τέλος του υπουργικού η γεύση του ανασχηματισμού ο οποίος τοποθετείται μετά την ΔΕΘ. Κι αυτό, γιατί όλοι αισθάνθηκαν ότι περνούσαν από αξιολόγηση ενώ ταυτόχρονα πολλοί είδαν φλόγες να βγαίνουν από τις καρέκλες δυο κορυφαίων υπουργών.

Του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Νίκου Παππά. Η αλήθεια είναι, σύμφωνα πάντα με τα ΝΕΑ, ότι αιτία γι’ αυτή την σύγκρουση είναι τα νομοσχέδια για την ψηφιακή πολιτική για την συγκρότηση Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας που σύμφωνα με πληροφορίες δεν βλέπει και με τόσο καλό μάτι το υπουργείο Οικονομικών.

Επίσης, ο πρωθυπουργός έκρουσε κώδωνα σε ορισμένους υπουργούς, ζητώντας τους να επισπεύσουν το έργο τους και οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου από την οποία το Μέγαρο Μαξίμου περίμενε πιο προσεκτικούς χειρισμούς σε ορισμένα ζητήματα.

Θετικό κλίμα υπάρχει για μια άλλη κυρία της κυβέρνησης, την Εφη Αχτσιόγλου, το οποίο φάνηκε και από την επίσκεψη Τσίπρα. Στην λίστα με τις… θετικές σκέψεις οι κύριοι, Χαρίτσης, Φάμελλος και Σαντορινιός.

Τα… φαβορί για αποχώρηση και οι αμετακίνητοι

Την άγουσα –ακούγεται όλο και περισσότερο- ότι θα πάρει ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου ο οποίος δείχνει να μην προσαρμόζεται στα δεδομένα της ελληνικής κοινωνίας. Αντιθέτως, ενισχυμένος αναμένεται να είναι ο ρόλος του νυν αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Στέργιου Πιτσιόρλα. Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί και η περίπτωση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. 

Στην «ομάδα» των αμετακίνητων είναι ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Ισχυρός είναι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης που διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό, με τον τελευταίο μάλιστα να τον καλύπτει συνεχώς σε ‘όλες τις επιθέσεις που εξαπολύει είτε ενάντια στα ΜΜΕ, είτε ενάντια στη Δικαιοσύνη.

Πανίσχυρο τέλος, είναι το δίδυμο που ακούει στο όνομα Δημήτρης Τζανακόπουλος-Νίκος Παππας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments