Αθλητισμός

Μίχελ: «Έχουμε δύο θέσεις που απαιτούν ενίσχυση»

Μίχελ: «Έχουμε δύο θέσεις που απαιτούν ενίσχυση»
Για την ευρωπαϊκή μάχη του ΠΑΟΚ κόντρα στην Ολιμπίκ Ντόνετσκ, για τον Στανόγεβιτς και την ζωή στην Θεσσαλονίκη, μίλησε ο αθλητικός διευθυντής της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ Λούμπος Μίχελ.n

Μεταξύ άλλων σχολίασε την μέχρι τώρα προετοιμασία της ομάδας, την μεταγραφική ενίσχυση που θέλει ο Δικέφαλος ενώ ρωτήθηκε για το συμβόλαιο που έχει με τον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Λούμπος Μίχελ:

-Είστε ικανοποιημένος με την κλήρωση του Europa League;

«Προσωπικά θα έλεγα πως ναι. Έχω την ευκαιρία να επιστρέψω στην Ουκρανία και να συναντήσω παλιούς φίλους, με τους οποίους δούλευα στην Σαχτάρ. Αν ο ΠΑΟΚ μείνει ικανοποιημένος από την κλήρωση, θα φανεί μετά το τέλος των αγώνων. Είμαι στο ποδόσφαιρο πολλά χρόνια και αυτό που έχω μάθει είναι να σέβομαι και να μελετώ τον κάθε αντίπαλο. Ωστόσο, στο συγκεκριμένο ζευγάρι είναι σαφές πως ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να πετύχουν τους στόχους τους, ο προπονητής και οι παίκτες, γι΄αυτό πρέπει να μπουν σε αυτά τα παιχνίδια με απόλυτη προσήλωση. Ο αντίπαλος κάνει ντεμπούτο στην Ευρώπη και είναι σίγουρο πως θα δώσει το 120% των δυνατοτήτων του. Αν θέλουμε να προχωρήσουμε πρέπει να σεβαστούμε την Ολιμπίκ».

-Είστε εξειδικευμένος στο Ουκρανικό ποδόσφαιρο, γιατί δουλέψατε πολλά χρόνια στο πρωτάθλημα μας, ωστόσο, είναι και για εσάς η Ολιμπίκ μια ομάδα – μυστήριο;

«Ναι, τους παρακολούθησα στο πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Επιπλέον, το ρόστερ τους αλλάζει διαρκώς. Γνωρίζω μόνο τον Μπογκντάνοφ και θυμάμαι τον τερματοφύλακα τους από την Γεωργία (Μαχαράτζε). Ωστόσο, αυτή είναι η δουλειά του τμήματος ανάλυσης αντιπάλου, να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες. Ήδη "σκανάραμε" το παιχνίδι με την Ολεξάντρια».

Ο ΠΑΟΚ προχώρησε σε αλλαγή προπονητή φέτος, πως βλέπετε την κατάσταση με τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς;

«Νομίζω ότι μετά από ένα διάστημα προσαρμογής, τώρα έχει μια πλήρη εικόνα της ομάδας. Αρχικά, ήθελε να αλλάξει το σύστημα, αλλά τελικά με το σύνολο των παικτών που διαθέτει η ομάδα, η καλύτερη επιλογή ήταν να επιστρέψουμε στο σύστημα που έπαιζε πέρσι ο ΠΑΟΚ. Τώρα έχουμε δύο θέσεις που απαιτούν ενίσχυση, και, στη συνέχεια, πιστεύω ότι η ομάδα θα είναι πολύ καλά στελεχωμένη».

Ποιες είναι οι θέσεις που ψάχνει παίκτες ο ΠΑΟΚ;

«Αυτό είναι μυστικό (σ.σ. γέλια)».

Εξασκείτε την ρωσική γλώσσα;

«Ναι, την εξασκώ σχεδόν κάθε μέρα. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης είναι Ρώσος, ενώ από την Ρωσία είναι και η οικονομική διευθύντρια. Επίσης στα ρωσικά μιλάμε με τον Εβγέν Σάχοφ, αλλά και με τον Λέο Μάτος που τα μιλάει άπταιστα».

Με τα ελληνικά πως τα πάτε;

«Όχι πολύ καλά, γνωρίζω μερικές λέξεις και φράσεις. Δεν έχω χρόνο να μάθω. Επιπλέον στην Ελλάδα μπορείς να συμφωνήσεις στα αγγλικά. Μετά τα αγγλικά, υπάρχουν τα γερμανικά, τα ρώσικα, δεν υπάρχει χώρος για άλλη γλώσσα στο μυαλό μου. Κι αν υπάρχει, το αφήνω για τα ισπανικά, μια γλώσσα άκρως σημαντική στο χώρο του ποδοσφαίρου».

Πόσο καιρό σκοπεύετε να μείνετε στον ΠΑΟΚ;

«Έχω υπογράψει συμβόλαιο για τρία χρόνια, μέχρι το τέλος του 2018. Είμαι ικανοποιημένος με τα πάντα εδώ. Αλλά το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με το αποτέλεσμα, αν δεν υπάρχουν αποτελέσματα, οι άνθρωποι αλλάζουν. Ως εκ τούτου, δεν μου αρέσει να μιλάω για μακροπρόθεσμα σχέδια. Το κύριο πράγμα είναι να υπάρχει ευχαρίστηση στην εργασία μου. Όταν ήρθα στην Σαχτάρ, η σκέψη μου ήταν να μείνω εκεί για 2-3 χρόνια. Αλλά στο τέλος έμεινα στο Ντόνετσκ σχεδόν οκτώ χρόνια».

-Μετά από 1.5 χρόνο παρουσίας στην Θεσσαλονίκη, θεωρείτε πως έχετε προσαρμοστεί πλήρως;

«Έχω αντιληφθεί ότι και ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη έχει τους δικούς του ρυθμούς. Θα πω μόνο κάτι και θα το κλείσω εδώ: στον 1.5 χρόνο παρουσίας, έχω ξεκουραστεί μόλις πέντε ημέρες. Υπάρχουν πολλές δουλειές, ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος οργανισμός, μονίμως κάτι θα συμβαίνει».

-Στη Θεσσαλονίκη είναι μαζί σας και η οικογένεια σας;

«Ναι. Η κόρη μου που είναι 16 ετών και πηγαίνει σε κολέγιο της Θεσσαλονίκης. Στον 1.5 χρόνο που βρίσκεται εδώ, έχει βελτιώσει πολύ τα αγγλικά της και αυτό είναι στα θετικά της υπόθεσης. Είμαι χαρούμενος με αυτό. Ο γιος μου ζει στη Σλοβακία, έχει μια μικρή επιχείρηση εκεί. Πέρσι παντρεύτηκε και στα τέλη του Σεπτεμβρίου θα γίνω και παππούς. Λένε πως είναι κορίτσι».

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments