Αθλητισμός

Πώς χάλασε το πλάνο Χάσι και πώς ο Εμενίκε «είναι εκεί»…

Πώς χάλασε το πλάνο Χάσι και πώς ο Εμενίκε «είναι εκεί»…
H ατυχία που έπληξε τον Χάσι και η περίπτωση του Εμενίκε.

Σχολιάζει ο Κώστας Νικολακόπουλος.

*** Το καλύτερο παιχνίδι του ο Ολυμπιακός σε όλη του την προετοιμασία το έκανε φυσικά με τη Μαλίν, μέσα στο γήπεδο της βελγικής ομάδας. Και μόνο το εντυπωσιακό 6-0 τα λέει όλα. Ειδικά αν σκεφθούμε απλά ότι στα πέντε υπόλοιπα μαζί δυνατά φιλικά του έβαλε πέντε γκολ, άρα ένα λιγότερο… 

*** Ποια είναι η ειρωνεία; Έκτοτε ο Χάσι δεν μπόρεσε να ξαναπαίξει ποτέ με την ίδια ενδεκάδα! Πάνω δηλαδή που είχε βρει ένα σχήμα και έδειξε να ρολάρει η ομάδα, με Καπίνο, Ομάρ, Μποτία, Ρέτσο, Κούτρη, Ρομάο, Ταχτσίδη, Φορτούνη, Πάρντο, Μπεν, Μάριν, αυτή η ενδεκάδα του χάλασε! Βλέπετε τραυματίστηκαν τόσο οι Ταχτσίδης-Μποτία (πιο σοβαρά), όσο κι οι Ρέτσος-Μπεν (λιγότερο σοβαρά) κι από τότε έχουν χάσει τα φιλικά, ο Μποτία και τα τρία, οι υπόλοιποι τα δύο τελευταία. 

*** Νομίζω ότι οι τραυματισμοί και δη ειδικά αυτών των παικτών (όλοι βασικοί η, κοντά στους βασικούς) πρόκειται για το πιο άσχημο νέο σε ολόκληρη την προετοιμασία του πρωταθλητή Ελλάδας. Και πολλοί είναι για την εποχή και διόλου επιπόλαιες περιπτώσεις. Άρα, χρήζουν ανάλυσης. 

*** Το θέμα είναι ότι μαζί με εκείνη την ενδεκάδα του 6-0, νομίζω ότι του χάλασε και το σχέδιο του προπονητή! Διότι, σε εκείνη την ενδεκάδα, που είχε ρολάρει, ο Χάσι λογικά θα ήθελε να «κολλήσει» σταδιακά τους Βούκοβιτς, Οτζίτζα, Καρσελά κι Εμενίκε. Αλλά ακριβώς έτσι: σιγά σιγά. Όμως τώρα με τους τραυματισμούς, είναι υποχρεωμένος να ρίξει στη μάχη τις μεταγραφές πιο γρήγορα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ρυθμό, αλλά και τη χημεία της ενδεκάδας ενόψει Παρτίζαν. 

*** Τουλάχιστον ο Οτζίτζα, ίσως και λόγω της γνώσης του τρόπου παιχνιδιού που θέλει ο προπονητής, από την περσινή συνύπαρξη τους στη Λέγκια, μοιάζει πιο έτοιμος να μπει και να προσαρμοστεί-αν κι ακόμη μάλλον όχι για ολόκληρο 90λεπτο, ανεβάζει συνεχώς ρυθμό: με την ΑΖ έπαιξε μισή ώρα, με τη Λόκερεν μία ώρα και με τον Αστέρα 77 λεπτά. 

*** Για τον Εμενίκε λέμε όλοι το εξόφθαλμο, ότι ψάχνει τα πατήματα του, όμως ας παρατηρήσουμε και κάτι άλλο: στο ημίχρονο που έπαιξε με τον Αστέρα ο Ολυμπιακός έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες. Κι ο ίδιος ήταν πρωταγωνιστής σε αρκετές, έστω χωρίς καλά τελειώματα. Είχε μία κλασική ευκαιρία με κοντινή κεφαλιά, είχε κι άλλη μία κεφαλιά στην οποία μπορούσε να σκοράρει, είχε ένα γυριστό σουτ από δύσκολη θέση και άλλη μία φορά δεν πρόλαβε την μπάλα για ένα βήμα σε γύρισμα του Φορτούνη. Και φαντάζομαι ότι θα σκόραρε από τη μικρή περιοχή και σεκενή εστία αν ο Πάρντο του έκανε μία απλή πασούλα και όχι επίδειξη ατομισμού στην ευκαιρία στο 35’… 

*** Θέλω να πω ότι αυτός ο ανέτοιμος Εμενίκε, που πραγματικά σε προβληματίζει όταν τον βλέπεις π.χ. να χάνει την μπάλα μέσα από τα πόδια του παίζοντας με την πλάτη στο τέρμα όταν λίγο πιεστεί από τον στόπερ, «είναι εκεί», είναι μέσα στη φάση, σαν να ξέρει που θα πάει η μπάλα. Κι όταν είχε περάσει στο 60’ αλλαγή με τη Λόκερεν, πρόλαβε να μπει σε δύο ευκαιρίες, που θα μπορούσαν να φέρουν ισάριθμα γκολ. 

*** Για να είμαι ειλικρινής δεν νιώθω «σιγουριά», τουλάχιστον αυτή την στιγμή, με τον Εμενίκε, ωστόσο αυτή η ικανότητα του να είναι κοντά στο γκολ μπορεί να αποδειχθεί κομβική στα προκριματικά ματς, τα οποία συνήθως κρίνονται στην…τρίχα.

ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments