Ελλάδα

(upd) Φονικός σεισμός στην Κω – Δύο νεκροί και πέντε σοβαρά τραυματίες (pics)

(upd) Φονικός σεισμός στην Κω – Δύο νεκροί και πέντε σοβαρά τραυματίες (pics)
Σεισμός 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Ακολούθησαν μετασεισμοί. Δύο τουρίστες έχασαν τη ζωή τους. Πάνω από 100 τραυματίες. Οι πέντε εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση. Σοβαρές υλικές ζημιές.

Δύο νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του σεισμού 6,4 βαθμών Ρίχτερ που χτύπησαν τα ξημερώματα την Κω.

Σύμφωνα με το περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, που μίλησε στον ΣΚΑΙ, οι δύο νεκροί είναι ένας 30χρονος τουρκικής καταγωγής και ένας Σουηδός, οι οποίοι διασκέδαζαν σε νυχτερινό μαγαζί. Όσον αφορά τους τραυματίες είναι και αυτοί τουρίστες, οι οποίοι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο της Κω. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ηρακλείου και ορισμένοι στην Αθήνα.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, οι τρεις είναι σοβαρά τραυματισμένοι με τον έναν μάλιστα να έχει ακρωτηριαστεί.

Η πρώτη σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 6,4 βαθμών, έλαβε χώρα στη 1:31 με το επίκεντρο να είναι υποθαλάσσιο και να εντοπίζεται περίπου 10 χιλιόμετρα από το τουρκικό λιμάνι του Μπόντρουμ και σε μικρή απόσταση από την Κω.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο πάντως η ισχυρή δόνηση ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Η δεύτερη δόνηση ακολούθησε επτά λεπτά αργότερα και το επίκεντρο εντοπίζεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Λέσβου και σε πολύ μικρή απόσταση από τις ακτές των Λειψών.

Έχουν ακολουθήσει μέχρι τώρα άλλες 5 τουλάχιστον μικρότερες σεισμικές δονήσεις στην ίδια περιοχή από 3,1 έως 4,6 Ρίχτερ

Υλικές ζημιές και πανικός στην Κω – Καταστροφές στο λιμάνι

Σύμφωνα με το vimatisko.gr σημειώθηκαν αρκετές υλικές ζημιές σε πολλά σπίτια (έσπασαν τζάμια κ.α.), ενώ η θάλασσα βγήκε στη στεριά στο λιμάνι. Ειδικότερα, το λιμάνι του νησιού υπέστη σοβαρές ζημιές με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να καταπλεύσει στο νησί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros το οποίο συνέχισε το δρομολόγιο του για Νίσυρο,Τήλο,Σύμη Ρόδο και Καστελόριζο.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στην Κω

Με C-130 ο υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Υποδομών Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό. Στο νησί έφτασε δύναμη από την 1η ΕΜΑΚ με 15 άτομα και δύο σκύλους καθώς και κλιμάκιο μηχανικών.

Στο νησί μεταβαίνει εσπευσμένα και κλιμάκιο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments