«Ο Κήπος βλέπει…» στο Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Ιουλίου 2017, 16:53

« “Ο κήπος βλέπει…” είναι ένας τίτλος δάνειος από το πρώτο ποίημα από τα Τρία Ποιήματα με σημαία ευκαιρίας του Οδυσσέα Ελύτη, χωρίς ίσως τις θεολογικές και μεταφυσικές αναγωγές που μπορεί κανείς να διαβάσει στο ποίημα. Βρήκα σε αυτόν μια ευρεία μεταφορά ενός ανοίγματος στον κόσμο, του να βγει ο κήπος από την κλειστότητά του, από τα όριά του, από τον εαυτό του, στον κοινωνικό χώρο και στην πόλη, με ό,τι αυτό σημαίνει μεταφορικά και συμβολικά», αναφέρει η Άννα Καφέτση, διευθύντρια του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που έχει την επιμέλεια της έκθεσης.

Συνολικά 37 έργα, 26 διεθνώς αναγνωρισμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, βρίσκονται σε 85 σημεία, προσκαλώντας τον επισκέπτη να τα ανακαλύψει μέσα στις φυλλωσιές και τους θάμνους του Κήπου, αλλά και στο εσωτερικό της λεγόμενης Υπηρεσιακής Αυλής του Μεγάρου και να περιηγηθεί ανάμεσά τους, ζώντας μια ξεχωριστή αισθητηριακή και καλλιτεχνική εμπειρία.

Η έκθεση, που είναι ανοιχτή από τις 12 το μεσημέρι ως τις 12 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο, είναι η πρώτη από μια σειρά άλλες που θα ακολουθήσουν και θα πραγματοποιούνται κάθε καλοκαίρι με διαφορετική προσέγγιση του Κήπου.

«Ο Κήπος βλέπει…» θα φιλοξενείται στους χώρους του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής, έως τις 17 Σεπτεμβρίου.