Διεθνή

Συναντήσεις Έιντε με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Συναντήσεις Έιντε με Αναστασιάδη και Ακιντζί
Xωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, θα έχει σήμερα, μετά τη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ.

Xωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, θα έχει σήμερα, μετά τη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, ο ειδικός απεσταλμένος του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Έιντε.

Ο κ. Έιντε με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρθηκε χθες, σε “μια συλλογική αποτυχία”, η οποία – υποστηρίζει – “συμπεριλαμβάνει όλους όσους ήταν εκεί”. Αν κάτι αποτύχει, «όλοι πρέπει να σκεφτούν τι έπρεπε να κάνω για να το βελτιώσω, αντί να τρέχω και να πω ότι όλοι οι άλλοι έκαναν τα λάθη», εξήγησε.

Σχετικά με το ακανθώδες ζήτημα της κατάργησης του ισχύοντος συστήματος εγγυήσεων, όπως οριζόταν στις Συνθήκες του 1960, οι οποίες εγκαθίδρυσαν την Κυπριακή Δημοκρατία, ο κ. Έιντε ανέφερε ότι τα πράγματα κινούνταν προς μια “σημαντική πρόοδο (breakthrough) στις εγγυήσεις, αλλά εξακολουθούσαμε να έχουμε τα εκκρεμή ζητήματα για τα στρατεύματα. Μεταξύ της «ρήτρας λήξης της ισχύος» και της αναθεώρησής της διαχρονικά, δεν είχαμε ακόμα την τελική συμφωνία “, είπε στο ΚΥΠΕ.

Ο κ. Έιντε δήλωσε ότι υπήρχαν κάποια «πολύ σημαντικά και πολύ εποικοδομητικά ανοίγματα από την ελληνοκυπριακή πλευρά … από τον κ. Αναστασιάδη, στο εσωτερικό μέτωπο», τα οποία παρουσιάστηκαν εντός του πλαισίου να ικανοποιείτο κι αυτός σε άλλα θέματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments