Διεθνή

Ρωσία: Μη φιλική ενέργεια οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ

Ρωσία: Μη φιλική ενέργεια οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ
"Δεδομένου ότι πρόκειται για νομοσχέδιο, δεν θα εκφράσουμε προς το παρόν γνώμη", είπε ο κ. Πεσκόφ, προσθέτοντας: "Ας περιμένουμε να γίνει νόμος", δηλαδή να εγκριθεί από τη Γερουσία και να το επικυρώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Εξαιρετικά μη φιλική ενέργεια και λυπηρή είδηση, ιδίως μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στις ρωσοαμερικανικές σχέσεις, χαρακτήρισε το Κρεμλίνο τις νέες κυρώσεις που εισηγούνται οι ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε πάντως ότι η Μόσχα θα διατυπώσει την απάντησή της στο νομοσχέδιο που ενέκρινε η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων μετά από «προσεκτική ανάλυση» και κατόπιν ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα αποφασίσει τις επόμενες ενέργειες.

«Δεδομένου ότι πρόκειται για νομοσχέδιο, δεν θα εκφράσουμε προς το παρόν γνώμη», είπε ο κ. Πεσκόφ, προσθέτοντας: «Ας περιμένουμε να γίνει νόμος», δηλαδή να εγκριθεί από τη Γερουσία και νατο επικυρώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Σε κάθε περίπτωση, η στάση μας απέναντι σ’ αυτό θα διατυπωθεί μετά από προσεκτική ανάλυση και την απόφαση θα λάβει αναμφίβολα ο αρχηγός του κράτους, ο πρόεδρος Πούτιν», επέμεινε, κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Αυτή τη στιγμή, μπορούμε να πούμε ότι η είδηση είναι πολύ λυπηρή, σε ό,τι αφορά τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις και την προοπτική ανάπτυξή τους και όχι λιγότερο απογοητευτική σε ό,τι αφορά το διεθνές δίκαιο και τις διεθνείς εμπορικές σχέσεις», συνέχισε.

Αναφερόμενος στην πρόταση Ρώσων κοινοβουλευτικών για την επιβολή αντίστοιχων κυρώσεων σε βάρος των ΗΠΑ, είπε ότι είναι κατανοητή, όμως και πάλι την τελική απόφαση θα λάβει ο πρόεδρος Πούτιν.

«Ο Ρώσος πρόεδρος λαμβάνει τις αποφάσεις για την εξωτερική πολιτική και θα σας ενημερώσουμε εάν και πότε θα ληφθούν αυτές. Όλες οι άλλες δηλώσεις είναι κατανοητές. Μιλάμε για εξαιρετικά μη φιλικές εκδηλώσεις, για αυτό και η αντίδραση είναι προφανής», είπε.

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στις Βρυξέλλες Βλαντιμίρ Τσιζόφ υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο θα πλήξει την Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτηρίζοντάς το συνέπεια του γεγονότος ότι η Ε.Ε. ακολουθεί την πολιτική κυρώσεων των ΗΠΑ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments