Μια μέρα άντεξε ο Τζεφ Μπέζος – Έχασε 6 δισ. σ’ ένα 24ωρο και έπεσε στη 2η θέση | Pagenews.gr
Pagenews Team 28 Ιουλίου 2017, 20:00

Ο CEO της Amazon «έκλεψε» εχθές για λίγες ώρες τα πρωτεία στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου από τον Μπιλ Γκέιτς, για να χάσει στη συνέχεια 6 δισ. δολάρια μέσα σε μια νύχτα.

Με το άνοιγμα του χρηματιστηρίου εχθές, η άνοδος στην μετοχή της Amazon σε συνδυασμό με την πτώση εκείνης της Μicrosoft είχαν ως αποτέλεσμα ο Μπέζος να εκθρονίσει τον Μπιλ Γκέιτς – για πρώτη φορά σε 7 χρόνια – από την πρώτη θέση της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων. 

Ο CEO της μεγαλύτερης εταιρείας λιανικής του κόσμου, η περιουσία του οποίου ξεπερνά τα 90 δισεκατομμύρια δολάρια, κέρδισε πάνω από 800 εκατ. μέσα σε λίγες ώρες, αφού του ανήκει πάνω από το 16% των μετοχών της Amazon.

Μετά όμως από τα κέρδη, η μετοχή της Amazon έκανε «βουτιά» και μαζί της η περιουσία του Μπέζος που μειώθηκε κατά σχεδόν 6 δισ. μέσα σε ένα 24ωρο. 

Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο Τζεφ Μπέζος δεν πρέπει να στενοχωρήθηκε ιδιαίτερα που βρέθηκε ξανά… δεύτερος πίσω από τον Γκέιτς. Ας μην ξεχνάμε ότι ο μεγιστάνας – ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του πριν από 20 χρόνια πουλώντας βιβλία από το γκαράζ του σπιτιού του – έχει αυξήσει τους τελευταίους μήνες την περιουσία του κατά περισσότερα από 25 δισ. 

Στο μέλλον, σίγουρα θα δοθεί η ευκαιρία στον δαιμόνιο επιχειρηματία να διεκδικήσει ξανά τα πρωτεία από τον Γκέιτς, κι αυτή τη φορά ίσως καταφέρει να κρατήσει το «στέμμα» για περισσότερο από μερικές ώρες.

Δείτε εδώ το αφιέρωμα του Pagenews.gr στον Τζεφ Μπέζος.