Πολιτισμός

“Sweeney Todd” των Στίβεν Σοντχάιμ και Χιου Γουίλερ στο Ηρώδειο

“Sweeney Todd” των Στίβεν Σοντχάιμ και Χιου Γουίλερ στο Ηρώδειο
Το μουσικό θρίλερ έρχεται στις 29 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Το μουσικό θρίλερ «Sweeney Todd», σε μουσική και στίχους του μεγαλύτερου ζωντανού θρύλου του αμερικανικού μουσικού θεάτρου, Στίβεν Σοντχάιμ, και κείμενο του Χιου Γουίλερ, παρουσιάζεται μεταφρασμένο στα ελληνικά, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού (Διονυσίου Αρεοπαγίτου – Ακρόπολη), στις 29 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Το μιούζικαλ, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1979, σαρώνοντας τα βραβεία Τόνι, ανεβαίνει στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε μια εντυπωσιακή παραγωγή με 26μελή θίασο από δημοφιλείς ηθοποιούς και λυρικούς τραγουδιστές, καθώς και ένα 35μελές συμφωνικό σύνολο.

Η δράση τοποθετείται στο ζοφερό βικτωριανό Λονδίνο του 19ου αιώνα. Εκεί, διαδραματίζεται μια τραγική ιστορία με ισχυρές δόσεις μαύρου χιούμορ, που αποτελεί μια παραβολή γύρω από τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης και της κοινωνίας.

Ο Στίβεν Σοντχάιμ βάσισε αυτό του το μιούζικαλ στο ομώνυμο θεατρικό έργο του συγγραφέα Κρίστοφερ Μποντ – το οποίο με τη σειρά του είναι βασισμένο σε ιστορίες της βικτωριανής εποχής που εκδίδονταν σε συνέχειες για λαϊκή χρήση, κατ’ αντιστοιχία με τα δικά μας κόμικς ή κλασικά εικονογραφημένα. Κάπως έτσι, από το 19ο αιώνα, ξεπηδάει η ψυχοπαθητική προσωπικότητα του κουρέα Sweeney Todd που διατηρεί μια διαχρονική δημοτικότητα, η οποία φτάνει έως τις ημέρες μας. Ο τρόμος μιας καλοακονισμένης ατσάλινης ξυριστικής λάμας που χαϊδεύει τα γένια λίγο πιο πάνω από τον λάρυγγα είναι ένα από τα σίγουρα και αξεπέραστα κλισέ της θριλερικής λογοτεχνίας.

Ο Todd, κουρέας στο επάγγελμα, πέφτει θύμα ενός άθλιου δικαστή που του καταστρέφει τη ζωή. Βιάζει την γυναίκα του, τον στέλνει στην εξορία και κρατάει τη μονάκριβή κόρη του. Έτσι, η μόνη λύση είναι η εκδίκηση! Σ’ αυτό το σημείο, ξεκινάει μια εντελώς τρελή ιστορία με φόνους –που στα χέρια ενός επιδέξιου κουρέα με μια απίστευτη συλλογή από λάμες γίνονται σχεδόν τελετουργικοί!

Το «Sweeney Todd», από την πρώτη στιγμή που παίχτηκε, σάρωσε κυριολεκτικά τα βραβεία Tony, ενώ έγινε και κινηματογραφική ταινία από τον Τιμ Μπάρτον με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ.

Πληροφορίες

Ωδείο Ηρώδου Αττικού: Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη – Αθήνα, τηλ.: 210 3241807. 

Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: από 15 έως 50 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ, άνεργοι – ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. 

Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 – εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα – Παρασκευή: 9:00 – 16:00, Σάββατο: 10:00 – 15:00), καταστήματα Reload και βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, ηλεκτρονικά: greekfestival.gr, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 – 21:00).

Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα οποία εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξή της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments